Kanadský pesničkár a spisovateľ Leonard Cohen vydá nový album Popular Problems deň po svojich osemdesiatych narodeninách, ktoré oslávi 21. septembra. Ako predčasný darček pripravil pre svojich fanúšikov stream novej štúdiovky.

Nahrávka Popular Problems je trinástou štúdiovkou Leonarda Cohena. Na albume spolupracoval a o produkciu sa postaral Patrick Leonard, ktorý sa podieľal aj na spevákovej ostatnej platni Old Ideas (2012). O následný mix novinky sa postaral Jesse E. String.

"Leonard Cohen znovu pokoril svojou kreatívnou inšpiráciou hudobné hranice. Táto deviatka nových piesní je jednoducho úžasná a inovatívna. Sme absolútne nadšení a poctení, že môžeme tento míľnik osláviť spolu s ním," uviedol Rob Stringer, šéf vydavateľstva Columbia Records.

Novinka dovedna ponúkne deväť skladieb, ktoré si môžu fanúšikovia vypočuť už teraz prostredníctvom streamu na portáli NPR. Štúdiovka sa na trh dostane 22. septembra, deň po osemdesiatich narodeninách Leonarda Cohena. Zatiaľ však nie je známe, či spevák pri tejto príležitosti vyrazí aj na turné.


Tracklist albumu Leonard Cohen - Popular Problems:

1. Slow 
2. Almost Like The Blues 
3. Samson In New Orleans 
4. A Street 
5. Did I Ever Love You 
6. My Oh My 
7. Nevermind 
8. Born In Chains 
9. You Got Me Singing

Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: Dominique Issermann - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Leonard Cohen