Americká speváčka Lady Gaga oznámila, že 21. októbra vydá svoju piatu štúdiovku. Urobila tak vo štvrtok v show Zanea Lowea v rádiu Beats 1. Prezradila tiež jeho názov.

Nahrávka sa bude volať Joanne, čím vzdáva hold svojej zosnulej tete (Joanne Germanotta), ktorá v roku 1974 ako 19-ročná skonala na lupus. Lady Gaga, ktorá sa narodila 28. marca 1986 ju teda nemohla spoznať osobne, no veľa sa o nej dozvedela od svojich rodičov. Booklet nahrávky bude obsahovať jej rukopis, rôzne fotografie a výstrižky z jej osobných vecí ako aj z vecí hudobníčkinho otca a brata spomínanej Joanne. Interpretka neskôr prostredníctvom sociálnych sietí predstavila k albumu aj jeho artwork.

Hudobníčka už z Joanne predstavila prvý singel s názvom Perfect Illusion, na ktorom spolupracovala s Kevinom Parkerom z austrálskej rockovej kapely Tame Impala, Markom Ronsonom a producentom BloodPopom. V Beats 1 uviedla, že k nemu už nakrútili videoklip, ktorý režírovala Ruth Hogben. Konkrétny dátum jeho zverejnenia neoznámila, ale povedala, že to bude čoskoro.

Nahrávka Joanne zatiaľ obsahuje dvanásť skladieb, ale ako 30-ročná rodáčka z New Yorku uviedla, vo finálnom štádiu by mohla mať len jedenásť piesní a deluxe verzia štrnásť. Interpretka na albume spolupracovala okrem spomenutých mien aj s hudobníčkou a skladateľkou Hillary Lindsey.


Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga