Úspešná koncertná šnúra Recyklus tour Tomáša Klusa a jeho Cílové skupiny sa na jeseň vracia v pozmenenej podobe, s podtitulom #jinykoncert. Na prvom z koncertov zaznie v pražskom industriálnom priestore Pragovka 30. septembra naživo premiérovo singel A pak, ktorý s Tomášom naspievala jeho manželka Tamara Klusová.

Na pražskom koncerte 30. septembra si Tomáš Klus zároveň prevezme Zlatú platňu Supraphonu za album vydaný v apríli tohto roka pod názvom Recyklus Živ je. V predkoncertnej časti každého z koncertov Recyklus tour je pre Tomášových fanúšikov pripravený priestor na odpočinok a počúvanie demo verzií jeho starších skladieb. Turné, ktoré okrem Čiech a Moravy pokračuje aj na Slovensku, sa skončí 8. decembra v Dolnom Benešove pri Ostrave.

V rámci nového jesenného Recyklusu Tomáš Klus zahrá s Jiřím Kučerovským, Petrom Škodom a Janom Lstibůrkom v 16-tich českých a moravských mestách, na pláne je tiež 6 novembrových koncertov na Slovensku. Novinkou a príjemným bonusom, ktorý sa objaví exkluzívne na koncerte v Prahe, je predkapela - nedávno založené duo hudby MEME, ktoré tvoria členovia kapely Mandrage Matyáš Vorda a František Bořík.

Playlist Recyklus tour, ktorý Tomášovi pomohli vybrať pred rokom v lete jeho fanúšikovia prostredníctvom špeciálnej webovej aplikácie, na jeseň 2017 obohatí aj niekoľko noviniek. Chýbať nebude singel Dobré ráno či nová pieseň s názvom A pak. Tú obľúbený interpret naspieval spolu so svojou manželkou Tamarou. K novému singlu, ktorý bude čoskoro nasadený aj do rádií, vznikne tiež videoklip.


Hlavná myšlienka Recyklus Tour sa týka, ako už z názvu vyplýva, recyklácie. Nezostalo iba pri oživení starších hitov v nových aranžmánoch, recyklácia sa premieta aj do výtvarného poňatia turné. Na ňom sa podieľala priekopníčka PET-art Veronika Richterová, ktorá pre tour vytvorila interaktívnu inštaláciu kontajnerov, predstavujúcich „miestnosti" jednotlivých členov kapely, talentovaná ilustrátorka a animátorka Eliška Podzimková, ktorá navrhla tiež dizajn hlavného pódia a Ondřej Eremiáš a Matyáš Vorda, ktorí dotvorili nový dizajn Recyklusu. Novinkové video projekcie sú dielom Michala Budínského.

Rovnako ako na jar, i na jeseň bude mať Recyklus tour charitatívny rozmer. Na koncertoch bude možnosť zanechať oblečenie pre organizáciu Moment, ktorá podporuje denný stacionár Žebřík, mobilný hospic Ondrášek v Ostravě, projekt Kola pro Afriku a ďalšie projekty prostredníctvom dobročinných obchodov.

Na každom koncerte bude vo foyer k dispozícii odpočinková zóna. Tam budú môcť fanúšikovia vďaka slúchadlám a reproduktorom od Bang & Olufsen počúvať demo verzie starších hitov Tomáša Klusa, vychutnať si doposiaľ nevydané verzie známych a obľúbených pesničiek i nahliadnuť na to, ako Tomáš Klus tvorí a komponuje.

Jesenný recyclus tour 2017/ CZ & SK
30. 09. Pragovka, Praha – odovzdanie zlatej platne
06. 10. Kulturny dom, Klatovy
07. 10. MKS v Domažlicích, Domažlice
13. 10. Klub WOKO, Jablonec nad Nisou
14. 10. Klub WOKO, Jablonec nad Nisou
21. 10. Kulturny dom Klobučan, Valašské Klobouky
27. 10. Kongresové centrum, Zlín
28. 10. Společenský dom, Prostějov
02. 11. Kultúrne a konferenčné centrum, Litoměřice‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
03. 11. Športovná hala Baník, Most
10. 11. Chrudim
11. 11. KD, Stříbro
16. 11. KD Máj, Pelhřimov
17. 11. Jupiter Club, Velké Meziříčí
20. 11. Športová hala, Nové Mesto nad Váhom
21. 11. PKO, Nitra
23. 11. Športová hala, Prievidza
24. 11. Športová hala, Martin
26. 11. Ministry of Fun, Banská Bystrica
27. 11. ENCORE The Club, Prešov
01. 12. KD, Zliv
07. 12. Hala BK Opava, Opava-Jaktař
08. 12. KD, Dolní Benešov

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová.

Súvisiaci interpreti: Tomáš Klus