Po éterickom a hĺbavom albume Skelling z roku 2021 oznamuje britský spevák a skladateľ David Gray nový album. Nahrávka s názvom Dear Life vyjde začiatkom budúceho roka, 17. januára 2025. O pilotný singel sa spevák podelil už teraz. K duetu s názvom Plus & Minus si prizval 20-ročnú speváčku Taliu Rae.

David Gray vždy vedel skladať veľkolepé melódie schované za minimalizmus. Jeho novinka Plus & Minus nie je iná. Vymyká sa iba ženským elementom, ktorý do piesne vzniesla mladá talentovaná speváčka Talia Rae s prekvapivo vyzretým vokálom. Rodáčka z východného Londýna debutovala na hudobnej scéne iba v apríli tohto roka a už sa môže pochváliť spoluprácou s hudobným velikánom, ktorého vo svojom príspevku na sociálnych sieťach označila ako legendu.

"Je piatok trinásteho, čo by sa mohlo pokaziť!" prihovoril sa v závere týždňa David Gray svojim priaznivcom na sociálnych sieťach, aby predstavil veľkolepé plány, počnúc vydaním nového singla, cez zverejnenie dátumu vydania nového albumu až po kompletná zoznam plánovaného turné Past & Present Tour.

"Momentálne som v najlepšej forme, som maximálne pozitívny a plný energie a mám pocit, že budúci rok bude výnimočný. Mám množstvo veľkých plánov na vydanie albumu a budúcoročné turné, žiadne zdržiavanie, idem za tým na každej úrovni! Zverejníme ďalšie podrobnosti o nadchádzajúcich predstaveniach a poskytneme niekoľko ukážok nových melódií, takže sa snažte zostať pripojení," odkázal v pozitívnom príspevku David Gray.

Autorka: Miroslava Rabčanová