Holandský huslista, skladateľ a dirigent André Rieu sa po štyroch rokoch vráti na Slovensko. Umelec známy ako Kráľ valčíka so svojím 60-členným Orchestrom Johanna Straussa 10. júna 2020 vystúpi v Bratislave. Slovenskému publiku sa v rámci svojho svetového turné predstaví na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Koncerty Andrého Rieu sú opisované ako  ohňostroj emócií. Počas 90 koncertov ročne Rieu zaručuje dokonalú zábavu so svetoznámymi, romantickými a precítenými melódiami. Nechýba množstvo prekvapení, humoru a medzinárodných sólistov najvyššej kvality. Spolu so 60-členným Orchestrom Johanna Straussa, najväčším vlastným orchestrom na svete, je charizmatický Holanďan na turné okolo sveta už vyše 30 rokov. Zimný štadión Ondreja Nepelu pred štyrmi rokmi bleskovo vypredal a publikum si podmanil dávkou vážnej hudby popretkávanou moderným zvukom evergreenov, filmovou či muzikálovou hudbou. Počas jeho koncertov  nie je ničím neobvyklým vidieť tancovať oddaných fanúšikov v uličkách, a inak tomu nebolo ani v roku 2016 v Bratislave.

"Môj orchester a ja sme takí nadšení, že sa konečne vraciame do Bratislavy. Hudba, a hlavne valčík, sú veľmi dôležitou súčasťou môjho života. Ak sa kúsok hudby dotýka môjho srdca, dotkne sa aj toho vášho. Táto nádherná hudba mi umožňuje priniesť radosť do života a humor do sveta. Veľmi sa teším, že strávim prekrásne večery spoločne s našimi milovanými slovenskými fanúšikmi a dúfam, že všetci budete opäť tancovať v uličkách," vyjadril sa Rieu.


Rieu svojich fanúšikov po celom svete okrem koncertov poteší aj novým DVD Happy Days, ktoré vyjde 22. novembra. Album s DVD vznikli pri príležitosti jeho 70. narodenín, ktoré oslávil 1. októbra. Novinka, ktorá predstavuje romantickú a šťastnú oslavu lásky v živom prevedení, obsahuje 16 skladieb.

André Léon Marie Nicolas Rieu sa začiatkom 90. rokov začal špecializovať na takzvanú ľahkú klasiku, a to najmä na viedenskú salónnu hudbu. Ročne jeho koncerty po celom svete navštívi viac ako 600-tisíc ľudí. Virtuóz doteraz predal vyše 40 miliónov albumov a DVD a získal viac než 500 platinových a 170 zlatých platní. Hudobník je známy aj tým, že počas vystúpení hrá na vzácne husle Stradivari z roku 1667.

Zdroj: SITA, Janka Marczellová z agentúry Vivien
Foto: PR / Vivien

Súvisiaci interpreti: André Rieu