Björk, Nico a Joni Mitchell v modernom folkrockovom háve. Tak popisujú zahraničné médiá švajčiarsku speváčku Sophie Hunger, ktorá sa v marci prvýkrát predstaví na Slovensku. V bratislavskom Ateliéri Babylon vystúpi 11. marca.

Magazín Rolling Stone označil Sophie Hunger za najväčšiu vychádzajúcu hviezdu, podľa britského hudobného magazínu Mojo je jej tvorba "obsedantná, strašidelná a krásna". Mladá umelkyňa, ktorá sa obklopila muzikantmi spolupracujúcimi okrem iných s Red Hot Chili Peppers či PJ Harvey, má na konte už štyri albumy, ktoré jej priniesli mnohé hudobné ocenenia a skalných fanúšikov medzi známymi hudobníkmi. Za sebou má už aj vystúpenia na prestížnych festivaloch ako Glastonbury a Montreaux Jazz Festival.

Program jej bratislavského koncertu bude mixom starších skladieb a materiálu z aktuálneho albumu Danger of Light, ktorý vyšiel v roku 2012 a je podľa kritiky jej najlepším počinom. Bratislava sa môže tešiť na unikátny mix folku, jazzu, uhrančivých šansónov a rockovejšie ladených skladieb na štýl Boba Dylana, ktorého Sophie uvádza medzi svojimi vzormi.


Štartovacia cena vstupeniek je 15 eur, po vypredaní prvej stovky sa však zvýši na 20 eur a na mieste bude lístok stáť 25 eur. Viac informácií nájdete na stránkach usporiadateľskej agentúry Ore Pole. Tá priniesla v minulom roku do Bratislavy interpretov ako Garbage, Gus Gus, Parov Stelar Band či Nneka, v najbližších mesiacoch pripravuje okrem iného vystúpenia Ellie Goulding, Tamikrest či skladateľov Brocka Van Veya a Bruna Sanfilippa.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka agentúry Ore Pole.

Súvisiaci interpreti: Sophie Hunger