Tento týždeň sa rok 2014 začal rozbiehať aj v rámci hudobných videoklipov. Zaujali nás nové videá od elektronických formácií Disclosure a Moderat, ktoré nimi propagujú svoje minuloročné albumy. Naopak úplne novú tvorbu predstavila formou videa skupina Elbow, kým speváčka Pixie Lott prináša klip k nedávno zverejnenému singlu.

Disclosure predstavili videoklip ku skladbe Grab Her, o ktorého réžiu sa postaral Emile Sornin. Pieseň je už siedmym singlom zo štúdiového albumu Settle, za ktorý je skupina nominovaná na tohtoročných Brit Awards. Kapela okrem toho získala nominácie v kategóriách Britská skupina, Britský nováčik a Britský singel (White Noise).


Nemecká elektronická superskupina Moderat má nový videoklip z albumu II. O réžiu klipu Last Time sa postarali umelci zo zoskupenia Pfadfinderei, ktorí maj[ na svedomí všetky vizuály kapely. Iróniou je veľký priestor venovaný záberom jazdy na motorke, keďže člen skupiny Sascha Ring alias Apparat vlani v septembri práve pri nehode na motocykli utrpel viacnásobnú zlomeninu nohy, kvôli čomu museli Moderat presunúť plánované turné na tento rok.


Britská alternatívno-rocková formácia Elbow zverejnila formou štúdiového videa dvojicu nových skladieb Fly Boy Blue / Lunette. Tá pochádza z ich pripravovanej nahrávky The Take Off and Landing of Everything, ktorá by sa podľa dostupných informácií mala na trhu objaviť v marci tohto roku. Kapela okrem toho oznámila, že fanúškovia, ktorí si uvedený album predobjednajú, dostanú možnosť stiahnuť si ich novú skladbu zadarmo.


23-ročná speváčka Pixie Lott zverejnila videoklip k singlu Nasty, ktorý predznamenáva jej pripravovaný eponymný album. "Táto skladba nie je o tom, čo to znamená správať sa k niekomu nepekne, je skôr o nemravnosti. Je to viac o neposlušnej nemravnosti," prezradila interpretka v rozhovore pre Capital FM.


Zdroj: Digitalspy.co.uk, SITA, archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/disclosureuk

Súvisiaci interpreti: Disclosure, Elbow