Americký spevák John Legend by rád spolupracoval s britskou speváčkou Adele. Tridsaťpäťročný interpret to prezradil v rozhovore pre britský denník Daily Star. Okrem toho prezradil, že sa zvykne v štúdiu hádať s Kanyem Westom, ktorý produkoval všetky štyri jeho albumy.

"Poslal som Adele správu, že by bolo úžasné s ňou pracovať. Myslím, že sa to aj stane, je to iba otázka času," vyjadril sa Legend a dodal, že by rád pracoval aj s formáciou Mumford & Sons. "Nedávno sme s Mumford & Sons v New Yorku hrali skladby Marvina Gaya. Ak by chceli niekedy niečo urobiť, bol by som tejto ponuke otvorený," dodal.

Okrem toho prezradil, že zvláda aj spoluprácu s hudobníkmi, ktorí majú v štúdiu rozdielne názory ako on. Zvykne sa vraj pohádať s raperom Kanyem Westom. "Vždy máme rozdielne názory. Snažíme sa vždy dostať do bodu, v ktorom sa zhodneme na podobe skladby, no občas pridám niečo, čo sa mi páči, a Kanye z toho nie je príliš nadšený," vysvetlil 35-ročný spevák v rozhovore pre Daily Star. Minulý rok však tiež priznal, že ho raper spravil lepším umelcom. "Kanye je najinšpirujúcejší človek, pretože je to kreatívny génius, veľmi tvrdo pracuje a je perfekcionista," povedal vlani v rozhovore pre magazín Glamour.


John Legend, vlastným menom John Roger Stephens, začal hrať na klavíri ako štvorročný a vo veku sedem rokov už spieval v kostolnom zbore. Absolvent Pennsylvánskej univerzity mal na konte dve demá, keď v roku 2001 stretol Kanyeho Westa, ktorý mu pomohol presadiť sa v hudobnom biznise. Ešte pred vydaním debutového albumu Get Lifted (2004) na seba upozornil spoluprácami s viacerými interpretmi - raper Jay Z si ho prizval na spoluprácu do skladby Encore, postaral sa o vokály v piesni You Don't Know My Name od Alicie Keys a v skladbe Everything Is Everything od Lauryn Hill zas znie jeho klavír.

Po spomínanom debute nasledovali sólovky - Once Again (2006), Evolver (2008) a Love in the Future (2013). Okrem toho vydal i štyri živé nahrávky, spoločný album s The Roots s názvom Wake Up! (2010) a podieľal sa aj na nahrávke Cruel Summer, ktorá je debutovou kompiláciou labelu G.O.O.D. Music. V posledných rokoch spolupracovaj aj s takými hviezdami ako sú Herbie Hancock, Pink, Magnetic Man či Benny Benassi.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: John Legend, Kanye West