Na poľskom festivale Open'er sa predstaví aj americká kapela The Killers. Formácia vystúpi 4. júla na hlavnom pódiu. Organizátori podujatia o tom informovali dnes na oficiálnej webstránke. Festival sa bude konať od 1. do 4. júla v meste Gdynia.

Účasť na ňom predtým potvrdili napríklad aj The Cure, The Chemical Brothers, Taylor Swift, Kendrick Lamar, ASAP Rocky, Twenty One Pilots, Thom Yorke Tomorrow's Modern Boxes, Anderson. Paak & The Free Nationals, Seasick Steve, Foals, FKA Twigs, Martin Garrix, Michael Kiwanuka, Angel Olsen, Banks, Big Thief, Flohio, Inhaler či Yungblud.

The Killers vznikli v roku 2001 v Las Vegas a o rok neskôr svojpomocne vydali eponymnú demonahrávku. V roku 2004 im vyšiel debutový album Hot Fuss, po ktorom nasledovali štúdiovky Sam's Town (2006), Day & Age (2008), Battle Born (2012) a Wonderful Wonderful (2017). Okrem toho majú na konte aj kompilácie Sawdust (2007) a Don't Waste Your Wishes (2016), koncertnú nahrávku Live From The Royal Albert Hall (2009), EP (Red) Christmas (2011) a výberovku Direct Hits (2013), ktorá obsahuje aj dve nové skladby Shot At The Night a Just Another Girl. V máji plánujú vydať album Imploding the Mirage.

Zdroj: SITA (Opener.pl, archív)
Foto: Eric Jamison/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: The Killers