Britský spevák Jake Bugg prezradil, že jeho pripravovaný druhý album je už z polovice nahratý. Devätnásťročný hudobník to uviedol v rozhovore s moderátorom Absolute Radia Peteom Donaldsonom, ktorý sa s ním rozprával v zákulisí festivalu Isle Of Wight.

"Polovicu už mám nahratú. Chcem si byť istý, že som s výsledkom spokojný a chcem, aby to bol dobrý album. Či taký aj naozaj bude, to nemôžem posúdiť. To budú musieť povedať až ľudia, ktorí si ho vypočujú. Nechcem však vydať nič, z čoho nebudem mať dobrý pocit," uviedol Bugg, ktorý na zatiaľ nepomenovanej novinke spolupracuje aj s legendárnym producentom Rickom Rubinom. Spevák prednedávnom pre magazín NME potvrdil, že s Rubinom nahral skladbu s názvom Slum Door Sunrise.

Jake Bugg, vlastným menom Jacob Edwin Kennedy, pochádza z Nottinghamu a ako 12-ročný sa začal učiť hrať na gitaru. Keď mal 17 rokov, BBC mu umožnila vystúpiť na jednom z menších stageov na slávnom festivale Glastonbury. Dôvodom bola skutočnosť, že už v tom čase mal podpísaný kontrakt s vydavateľstvom Mercury Records. V jeho kariére mu okrem iného pomohlo aj to, že jeho pieseň Country Song si pre svoju reklamu vybral jeden anglický pivovar. Zviditeľnil sa aj v programe Later... with Jools Holland.

Muzikant vydal svoj debutový eponymný album vlani 15. októbra, pričom s ním debutoval na prvej priečke UK Chartu. Magazín NME mu dal 9 z 10 hviezdičiek a denník Daily Mail štyri z piatich. Kladne ho hodnotili aj v BBC, v denníku The Guardian či magazíne Impact. Okrem piesne Country Song obsahuje nahrávka aj single Trouble Town, Lightning Bolt, Taste It, Seen It All a Two Fingers. S posledným menovaným to dotiahol na 28. priečku v britskom singlovom rebríčku.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Jim Ross/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Jake Bugg