Z americkej alternatívno-rockovej kapely Pixies odišla basgitaristka Kim Deal, ktorá v skupine pôsobila od jej vzniku v roku 1986. Informovali o tom zvyšní členovia skupiny vo vyhlásení na svojej facebookovej stránke.

"S ľútosťou oznamujeme, že Kim Deal sa rozhodla opustiť Pixies. Sme hrdí na to, že sme s ňou spolupracovali a aj napriek jej rozhodnutiu odísť, ju vždy budeme považovať za členku skupiny a jej miesto tu pre ňu vždy bude. Želáme jej len to najlepšie," uviedli. Dôvod jej odchodu nie je známy. Hudobníčka sa tento rok venuje najmä koncertovaniu so svojou kapelou The Breeders.

Pixies vznikli v Bostone v zložení Black Francis (spev), Joey Santiago (gitara), Kim Deal (basgitara) a David Lovering (bicie). Debutovali albumom Surfer Rosa (1988), po ktorom nasledovali nahrávky Doolittle (1989), Bossanova (1990) a Trompe le Monde (1991). V roku 1993 Black Francis oznámil rozpad formácie bez toho, aby o tom vopred informoval ostatných členov. Následne sa všetci štyria hudobníci začali venovať sólovým projektom. Pixies oznámili návrat na scénu v roku 2004, odvtedy však žiadnu ďalšiu štúdiovku zatiaľ nevydali.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: John Davisson/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Pixies