Dve z najväčších popových hviezd súčasnosti predstavili tento týždeň svoje nové single. Zatiaľ čo Katy Perry novinku plánovala vydať 12. augusta, Lady Gaga bola po úniku na Internet nútená tú svoju vydať o týždeň skôr ako pôvodne chcela (19. august). Dostali sa tak do otvorenej vojny o najlepšiu predajnosť.

Celý hudobný svet s napätím očakáva, kto bude víťazom v americkej bitke comebackov. Tento týždeň sa okrem Katy Perry, ktorá predstavila svoju novinku Roar z októbrového albumu Prism, vrátila na popovú scénu aj Lady Gaga. Tá debutovala prvý singel Applause z nadchádzajúcej štúdiovky ARTPOP. Vydala ho krátko po tom, ako unikol na Internet.

Rev je hlučnejší ako potlesk 

Magazín Billboard už vie, že pravdepodobne lepší návrat má Katy Perry, a to v pomere 2:1 oproti Lady Gaga. Kým extravagantná popová senzácia predala za veľkou mlákou 225-tisíc kusov svojho singla, niekdajšia manželka komika Russella Branda oslovila až 450-tisíc fanúšikov.

Sama Katy Perry sa na margo celej "súťaže" vyjadrila pre AMP Radio nasledovne: "Je to celé iba o hudbe a ja úplne súhlasím s jej posolstvom. Vždy som bola jej fanúšikom a rada sa pozerám na jej vývoj. Ja si myslím, že je pekné byť všetci spolu v akomsi cykle. Drží nás to obe v strehu... To nie je o súťaži, je to o tom, že jedna druhú držíme v strehu a je to dokonca zdravé."

Zdá sa, že fanúšikovia Lady Gaga čakali iné posolstvo než to, ktorému sa teší jej rivalka. Singel Applause môže byť zvalcovaný aj v ďalšom dôležitom rebríčku. Na britských ostrovoch proti samozvanej kráľovnej popu stojí Ellie Goulding a jej verzia piesne Burn. Podľa posledných dostupných informácii to môže byť prvý singel, s ktorým by sa jej podarilo dobyť UK Chart.

Porovnajte obe novinky:


Autor: Marek Majzon (Zdroj: Digitalspy.co.uk, NME.com)
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Katy Perry, Lady Gaga