Originálna zmes funku, rocku, big bandového jazzu a ďalších hudobných štýlov v spojení s charizmatickým spevom, chytľavými textami a množstvom energie. To všetko čaká už v stredu 22. októbra návštevníkov koncertu americkej kapely Nat Osborn Band, ktorá v rámci svojho tretieho európskeho turné už po tretíkrát vystúpi v bratislavskom klube Batelier.

Nat Osborn Band zrodený na konci roku 2011 sa dokázal obdivuhodne rýchlo presadiť v obrovskej konkurencii newyorskej hudobnej scény. Po spolupráci so známymi menami ako Scott Jacoby (John Legend, Vampire Weekend) alebo Emily Lazar (Foo Fighters, David Bowie), vydala kapela v marci roku 2013 svoj debutové album The King and The Clown, ktorý sa umiestnil v rebríčkoch najlepších albumov roka viacerých nezávislých hudobných kritikov. Odvtedy kapela odohrala vyše 150 koncertov, medzi nimi aj dve európske a dve americké turné. Počas prvých dvoch si hudobníci z Brooklynu zamilovali aj Slovensko, a tak budete môcť sympatického Nata Osborna s kapelou opäť vidieť už túto stredu.

Ako ich support sa predstaví čoraz populárnejší projekt Gonsofus, za ktorým stojí na Slovensku žijúci rodák z Ruska Sasha Mamaev. Typickým je pre neho originálne využitie live-loopingu, vďaka ktorému sám rozohrá viacero nástrojov. V súčasnosti však Gonsofus zvykne vystupovať aj ako duo s gitarou, basgitarou, saxofónom, elektronikou a bicími. Výsledkom je nápaditý mix reggae, rocku, funku, či afro-beatu, ktorý v kombinácii s vokálom vo viacerých jazykoch vytvára výnimočný hudobný zážitok.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Alexandra Cavarová.

Foto: Facebook.com/natosbornmusic