Klasický animovaný film skupiny The Beatles dostal ďalší rozmer. Spoločnosť Lego uvádza na trh novú sadu venovanú tomuto kultovému dielu. V obchodoch bude od 1. novembra.

Členovia slávnej britskej skupiny The Beatles - Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr a George Harrison - majú okrem voskových dvojníkov v životnej veľkosti vystavených napríklad v londýnskom múzeu Madame Tussauds už aj miniatúrne. Spoločnosť Lego totiž v novembri uvedie do predaja 550-dielnu sadu pripomínajúcu klasický hudobný animovaný film Yellow Submarine. Na plátna kín sa dostal v roku 1968 a stal sa súčasťou kultu "detí kvetov".  

   
Autor lego-sady, Kevin Szeto, získal podporu 10-tisíc fanúšikov ešte predtým, ako sa rozhodol do projektu pustiť. "Vytvoril som model Žltej ponorky ako poctu, ako vyjadrenie mojej úcty ku skupine The Beatles a fenoménu, ktorý predstavujú," uvedol.  

Model ponorky umožňuje odkryť jej poklop, cez ktorý sa dostanú dnu hudobníci, aby mohli vyraziť na ďalšiu zo svojich plavieb. Yellow Submarine LEGO Set, ktorý obsahuje aj povestné veľkonočné vajce, bude stáť okolo 56 eur.

 
Zdroj: DigitalSpy.com, leh
Foto: DigitalSpy.com