Charizmatický spevák Liam Payne, bývalý člen skupiny One Direction, v stredu zomrel po páde z tretieho poschodia hotela V Buenos Aires. Jeho telo našli pod balkónmi bez známok života. Tento rok v marci ohlásil svoj návrat na hudobnú scénu singlom Teardrops, v ktorom spieval o "zraniteľnosti zlomených sŕdc a výzve prekonať tieto momenty. Táto skladba znamená nový začiatok. V roku 2024 toho bude ešte veľa," sľuboval fanúšikom.

Po vydaní pilotného singla malo nasledovať vydanie druhého sólového albumu, na ktorom spolupracoval s Jamiem Scottom. "Tentoraz je najdesivejšie, že každá z týchto piesní je príbehom z môjho života," povedal. "Dúfam, že ľudia pocítia, že cez každú pieseň som skutočne cítil všetko to, čo práve teraz počúvate. Veľa týchto skladieb sme prepísali na základe myšlienky, kam tým smerujeme, a tiež toho, ako sa cítim ako človek," povedal Liam Payne ešte v marci o pripravovanej nahrávke.

Pred siedmimi dňami prišla správa, že spevák vydanie nového albumu odkladá. Stalo sa tak krátko po tom, čo od neho odišiel jeho manažér. Spevák naznačoval, že netuší, či bude album vôbec niekedy vydaný. Informácia o jeho nečakanom úmrtí prišla v čase jeho dovolenky v Argentíne, kam Payne odletel, aby podporil Nialla Horana, bývalého kolegu z One Direction, ktorý tam mal koncert.

Podľa vyjadrení argentínskej polície bola do hotela privolaná hliadka, na základe oznámenia o "agresívnom mužovi, ktorý môže byť pod vplyvom drog a alkoholu". Polícia bude prešetrovať, či išlo o nešťastnú náhodu alebo samovraždu. Bola nariadená súdna pitva. Krátko po tom, ako argentínske médiá informovali o spevákovom úmrtí, sa začali pred hotelom zhromažďovať davy fanúšikov, ktorí prišli vzdať zosnulému spevákovi úctu.

Členovia One Direction sa k tragédii doposiaľ nevyjadrili. Na tragickú udalosť však reagoval brat Nialla Horana. "Povedať, že mám zlomené srdce, je slabé slovo, dnes ráno je to zvláštny pocit. Budeš navždy chýbať, Liam. Slová nedokážu opísať, ako veľmi chcem teraz chytiť svojho brata a starať sa o neho, kým bude svet ukazovať spomienky na teba, jeho a chlapcov. Moje srdce patrí tvojej rodine, rodičom a sestrám a tvojmu synovi Bearovi a tvojim 1D bratom. Ďakujem za všetok smiech, brácho," napísal Greg Horan.

Na sociálnych sieťach postupne pribúdajú reakcie od mnohých umelcov a spolupracovníkov. Svoj zármutok zdieľala skupina Backstreet Boys. "Slová nedokážu vyjadriť emócie, ktoré práve teraz spoločne cítime. A zdá sa, že zvyšok sveta je na jednej lodi. Naše srdcia patria Liamovej rodine, priateľom a fanúšikom OneDirection po celom svete."

Max George, člen skupiny The Wanted napísal, že je zničený. "Liam ma neskutočne podporoval v jednom z najťažších období v mojom živote." Paris Hilton vyjadrila sústrasť Liamovej rodine a blízkym. "RIP priateľ môj," dodala. Spevák Charlie Puth sa podelil o videoklip piesne, ktorú spolu hudobníci v minulosti nahrali a napísal k nemu: "Som v šoku. Liam bol ku mne vždy taký láskavý. Bol jedným z prvých veľkých umelcov, s ktorými som spolupracoval. Nemôžem uveriť, že už nie je."

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)