Anglická speváčka Adele oznámila, že začiatkom budúceho roka absolvuje svoje prvé turné po Austrálii. Dvadsaťosemročná rodáčka z Londýna to oznámila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde zverejnila fotografiu ručne napísaného odkazu svojim austrálskym priaznivcom.

"Zdravím, to som ja... rozmýšľala som, či by ste ma po desiatich rokoch na scéne konečne radi videli v Brisbane, Sydney, Perthe, Melbourne a Adelaide. Áno, prídem do Austrálie," napísala Adele.

Speváčka odštartuje koncertnú šnúru 28. februára v Perthe, nasledovať budú vystúpenia v Brisbane, Sydney, Adelaide a napokon 18. marca v Melbourne. Medzi jednotlivými koncertmi sú pritom veľké časové odstupy, čo necháva priestor na prípadné ďalšie vystúpenia.

Adele Laurie Blue Adkins sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2006 a na konte má zatiaľ tri štúdiovky - 19 (2008), 21 (2011) a 25 (2015), pričom so všetkými dobyla britský albumový rebríček a s poslednými dvoma aj americký Billboard 200. Speváčka už získala viac než sto ocenení, vrátane Zlatého glóbusu a Oscara za skladbu Skyfall z rovnomennej bondovky a desiatich Grammy. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle.  

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Heidi Gutman/NBC via AP

Súvisiaci interpreti: Adele