Anglický spevák a čerstvý víťaz deviatej série súťaže The X Factor James Arthur dobyl s piesňou Impossible britský singlový rebríček. Arthurov debutový singel vyšiel krátko po odvysielaní finále X Factoru a doteraz sa z neho predalo už 490-tisíc kópií, čím sa stal najrýchlejšie sa predávajúcim singlom v histórii tejto súťaže.

Pozrite si ako sa James Arthur dopracoval k víťazstvu v britskom X Factore

Aj na druhej priečke sa tento týždeň nachádza novinka, konkrétne skladba Scream & Shout od Will.i.ama a Britney Spears. Táto dvojica vytlačila na trojku Bruna Marsa s piesňou Locked Out Of Heaven. Až na štvorku sa prepadla Gabrielle Aplin so singlom The Power Of Love, ktorému pred týždňom patrilo prvé miesto. Na päťke sú aktuálne Olly Murs a Flo Rida so spoločnou skladbou Troublemaker. Do top 10 sa dostala ešte jedna novinka, ktorou je pieseň Stay od Rihanny na šestke. Barbadoská speváčka má v prvej desiatke hneď dvojité zastúpenie, keďže na sedmičke je jej hit Diamonds.

Bruno Mars dobyl UK Chart aj s druhým albumom

Americký spevák Bruno Mars debutuje so svojou druhou štúdiovkou Unorthodox Jukebox (2012) na prvej priečke britského albumového rebríčka. Podarilo sa mu tak zopakovať úspech z januára 2011, keď dobyl UK Chart aj so svojím prvým albumom Doo-Wops & Hooligans (2010). Nahrávka Unorthodox Jukebox sa navyše stala najrýchlejšie sa predávajúcim sólovým albumom roka, keď sa z nej v prvom týždni po vydaní predalo 136-tisíc kópií.

Pokles o jednu priečku oproti minulému týždňu zaznamenali Olly Murs so štúdiovkou Right Place Right Time (2012) na dvojke a Michael Bublé s deluxe verziou svojho vlaňajšieho albumu Christmas (2011) na trojke. Naopak zo sedmičky na štvorku sa posunula Emeli Sandé s debutovou nahrávkou Our Version Of Events (2012), z ktorého sa celkovo predalo už milión kusov. Prvú päťku aktuálne uzatvára ďalší vianočný album, konkrétne Merry Christmas, Baby (2012) od Roda Stewarta. Do top 10 sa tento týždeň okrem Marsa nedostala už žiadna novinka.  

Pozrite si aktuálne TOP 20 v albumovom a singlovom UK charte

Zdroj: SITA
Foto: Xfactor.itv.com

Súvisiaci interpreti: Bruno Mars, James Arthur