Americký hudobník Chris Cornell začal pracovať na novom sólovom albume. Päťdesiatročný rocker o tom informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter

Američan Chris Cornell pripravuje novú štúdiovú nahrávku. Líder skupiny Soundgarden dal o tom svetu vedieť, keď zverejnil fotografiu z nahrávacieho štúdia. "Späť v štúdiu!" dopísal k záberu, na ktorom vidieť množstvo zariadení vzájomne poprepájaných káblami. Dátum vydania štúdiovky a jej názov však Cornell zatiaľ neprezradil.

Chris Cornell, vlastným menom Christopher John Boyle, je známy najmä ako spevák a gitarista rockovej skupiny Soundgarden, s ktorou dosiaľ vydal šesť štúdioviek. Po jej rozpade v roku 1997 začal pracovať na sólovom materiáli a v roku 1999 vydal debutovú sólovku Euphoria Morning. V roku 2001 sa stal členom kalifornskej superskupiny Audioslave, ktorá svoje pôsobenie ukončila v roku 2007. Následne vydal ďalšie dve sólovky - Carry On (2007) a Scream (2009). Šestnásteho apríla 2010 odohrali Soundgarden comebackové vystúpenie v rodnom Seattli a v roku 2012 im vyšla zatiaľ posledná štúdiovka King Animal.


Vracia sa aj Róisín

Rovnakým spôsobom začala o svojej novej kolekcii skladieb hovoriť aj írska speváčka Róisín Murphy. Niekdajšia polovica elektronickej dvojice Moloko sa tiež pochválila na Twitteri. "Som späť. Príde nový album," napísala 41-ročná Murphy. Nahrávka, ktorá ešte nie je pomenovaná a nemá ani dátum vydania, bude jej prvou za posledných 8 rokov.

Róisín Marie Murphy je známa najmä ako členka už neexistujúceho elektronického dua Moloko, ktoré tvorila so svojím vtedajším priateľom Markom Brydonom. Dvojica spolu vydala štúdiovky Do You Like My Tight Sweater? (1995), I Am Not a Doctor (1998), Things to Make and Do (2000) a Statues (2003). Od roku 2004 sa Róisín Murphy venuje sólovým projektom. Vydala albumy Ruby Blue (2005) a Overpowered (2007) a EP Sequins 1 (2005), Sequins 2 (2005), Sequins 3 (2005) a Mi Senti (2014).


Zdroj: SITA (NME.com, Gigwise.com)
Foto: Kara Thomas - Soundgardenworld.com

Súvisiaci interpreti: Chris Cornell, Róisín Murphy