Kanadská kapela Arcade Fire plánuje tento rok vydať nový singel. V rozhovore pre The Ringer NBA Show podcast to prezradil líder skupiny Win Butler s tým, že kapela v súčasnosti pracuje na novej skladbe, ktorú vydá už čoskoro. Keď sa ho moderátor spýtal, či môžu fanúšikovia a fanúšičky skupiny očakávať pieseň ešte tento rok, opovedal, že áno.

Svoju poslednú štúdiovku Everything Now vydali Arcade Fire v roku 2017 a spolupracovali na nej s Thomasom Bangalterom z Daft Punk a Steveom Mackeym, basgitaristom z Pulp. Z nahrávky ponúkli už päť singlov Everything Now, Creature Comfort, Sings of Life, Electric Blue a fanúšikov potešili ešte minulý rok v januári aj novinkou Put Your Money on Me. Odvtedy fanšikovia čakajú na novú skladbu. 

Teraz však Arcade Fire sľúbili, že ešte tento rok vydajú novú pesničku. Tá by mohla naznačovať aj vidinu nového albumu. V tomto smere sú však Arcade Fire veľmi strohí na ďalšie informácie. No vzhľadom k tomu, že kapela vydáva albumy zvyčajne v trojročných odstupoch, tak je na úvahy o novej nahrávke možno ešte skoro. 


Arcade Fire vznikli v roku 2001 v Montreale. V septembri 2004 vydali debutový album Funeral, ktorý zaznamenal veľmi pozitívny ohlas kritiky. Po ňom nasledovala štúdiovka Neon Bible (2007), s ktorou dobyli kanadský albumový rebríček a v americkom Billboarde 200 a UK Charte sa dostali na dvojku.

S ďalšími troma štúdiovkami The Suburbs (2010), Reflektor (2013) a Everything Now (2017) obsadili prvú priečku vo všetkých troch spomínaných hitparádach. Spomínaný The Suburbs na 53. ročníku udeľovania hudobných cien Grammy bodoval v najprestížnejšej kategórii Album roka.


Zdroj: SITA (nme.com)+Hudba.sk
Foto: facebook.com/arcadefire

Súvisiaci interpreti: Arcade Fire