Na rakúskom hudobnom festivale Frequency sa okrem už zverejnených interpretov ako Snoop Dogg, Queens of the Stone Age, Placebo či Babyshambles, predstavia aj speváčka Lily Allen, elektronická formácia Rudimental a rockoví The Kooks z Veľkej Británie.

Organizátori podujatia, ktoré sa bude konať od 13. do 16. augusta v St. Pöltene, tiež potvrdili účasť interpretov NOFX, James Hersey, Dave Hause a Marmozets. Pridali sa tak k už oznámeným menám ako Snoop Dogg, Skrillex, Queens Of The Stone Age, Placebo, Blink-182, Macklemore & Ryan Lewis, Bastille, Biffy Clyro, Imagine Dragons, Babyshambles či Parov Stelar.

Biografie

Lily Allen po prvý raz predstavila verejnosti svoju hudbu v roku 2005, keď zverejnila niekoľko skladieb na portáli MySpace. Keďže si získala fanúšikov, nahrávacia spoločnosť Regal Recordings jej ponúkla zmluvu a následne so singlom Smile z debutovej nahrávky Alright, Still (2006) ovládla britský singlový rebríček. Komerčne úspešný album jej priniesol i nomináciu na Brit Award či Grammy.

O tri roky neskôr uzrela svetlo sveta druhá štúdiovka It's Not Me, It's You, ktorú v roku 2010 nominovali na Brit Award v kategórii Najlepší britský album a Allen si z ceremoniálu odniesla sošku pre Najlepšiu britskú sólovú interpretku. Speváčka má na konte aj tri prestížne ceny Ivor Novello, ktoré udeľuje Britská akadémia textárov, skladateľov a autorov (BASCA). Allen plánuje 5. mája vydať tretiu štúdiovku Sheezus, z ktorej pochádzajú single Hard out Here, Air Balloon a Our Time.


Kvarteto Rudimental sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. Do širšieho povedomia sa dostalo v roku 2012 vďaka skladbe Feel the Love, na ktorej spolupracoval aj spevák John Newman. Pieseň sa umiestnila na prvej priečke britského singlového rebríčka a formácia vďaka nej získala nomináciu na Brit Award.

Vlani v apríli vydali debutovú štúdiovku Home, s ktorou dobyli britský albumový rebríček. Z nahrávky pochádzajú aj single Spoons, Not Giving In, Right Here, Free, Powerless a tiež hit Waiting All Night, na ktorom spolupracovala speváčka Ella Eyre.


The Kooks spolu začali hrávať v roku 2002. Debutový album Inside In/Inside Out vydali v januári 2006. Nahrávka sa umiestnila na druhej priečke britského albumového rebríčka a pochádza z nej aj singel She Moves in Her Own Way, vďaka ktorému získali nomináciu na Brit Award. Nasledujúca štúdiovka Konk (2008) dobyla UK Chart. Ich zatiaľ posledným albumom je Junk of the Heart z roku 2011. Luke Pritchard, Hugh Harris, Peter Denton a Paul Garred v súčasnosti pracujú na novej nahrávke.


Zdroj: SITA
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Kooks, Lily Allen, Rudimental