Organizátori českého festivalu Rock for People Europe oznámili mená ďalších účinkujúcich. Program podujatia posilnili belgické rockové trio Triggerfinger, rakúska kapela Gasmac Gilmore a Francúzi Scarecrow.

Skupina Triggerfinger, ktorá tento rok vystúpi aj na Grape festivale v Piešťanoch, má na konte štyri albumy. Ten ostatný s názvom By Absence of the Sun vydali vlani v apríli a pochádza z neho aj singel Off the Rack.


Do programu pribudli aj rakúski Gasmac Gilmore, ktorých usporiadatelia prirovnali k System of a Down. "Okrem jasného vplyvu bandy okolo Serja Tankiana nie je možné prepočuť aj dopad ďalších kapiel ako Gogol Bordello alebo Pantera," predstavil formáciu jeden z organizátorov Michal Thomes.


Tretím nováčikom v line-upe je francúzske zoskupenie Scarecrow, ktoré vo svojej tvorbe mieša blues s hip-hopom a angličtinu s francúzštinou. Na konte majú nahrávky ako This Is Blues Hip-Hop (2011) a Devil & Crossroads (2013).


Rock for People Europe sa bude konať od 3. do 5. júla v Plzni ako súčasť projektu Plzeň 2015 - Európske hlavné mesto kultúry a účasť na ňom už potvrdili aj Motörhead, Guano Apes, The Parov Stelar Band, The Ting Tings, Modestep, Pete Doherty, Fink, Movits!, Gomad! & Monster, The Inspector Cluzo, De Staat, JoyCut, Bottled in England a BRNS.

Festival sa uskutoční pod názvom Rock for People aj na tradičnom mieste v Hradci Králové, a to od 4. do 6. júna. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na interpretov ako Faith No More, Limp Bizkit, Bastille, Three Days Grace, Hollywood Undead, Asking Alexandria, Black Veil Brides, We Are Harlot, Red Fang, Yellowcard, Northlane alebo Dead by April.

Zdroj: SITA (Rockforpeople.cz, archív)
Foto: Facebook.com/triggerfingerpage