Anglický hudobník Ringo Starr, ktorý sa preslávil ako bubeník už nefungujúcej kapely The Beatles, zverejnil skladbu Postcards from Paradise. 74-ročný muzikant k novinke ponúkol aj lyric video.

Pieseň Postcards from Paradise, v ktorej sa snúbia prepracované bicie, chytľavý basový groove, príjemná melodickosť a text plný odkazov na rôzne skladby The Beatles, sa bude nachádzať na rovnomennej štúdiovke, ktorú hudobník plánuje vydať 31. marca. V prípade kúpy singla na iTunes dostanete ako bonus aj ďalšie dve doposiaľ nevydané piesne Right Side Of The Road a Not Looking Back.

Na nahrávaní jedenástich skladieb albumu sa podieľali napríklad Joe Walsh, Dave Stewart, Richard Marx, Peter Frampton alebo Glen Ballard. Krátko po vydaní albumu, 18. apríla, Ringo Starr v rámci uvádzania hudobníkov do Rock'n'rollovej siene slávy prevezme špeciálne ocenenie Award for Musical Excellence.


Ringo Starr, vlastným menom Richard Starkey Jr., pôsobil v začiatkoch kariéry v kapele Rory Storm and the Hurricanes. V roku 1962 sa stal členom spomínaných The Beatles, ku ktorým patrili aj John Lennon, Paul McCartney a George Harrison.

Po rozpade skupiny v roku 1970 sa vydal na sólovú dráhu. Ešte v tom istom roku nahral prvé dve sólové štúdiovky - Sentimental Journey a Beaucoups Of Blues. Svoj zatiaľ posledný album s názvom Ringo 2012 vydal v roku 2012.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív), Hudba.sk
Foto: artwork

Súvisiaci interpreti: Ringo Starr