Nemecká elektronická skupina Kraftwerk pracuje na novom štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť "už čoskoro". V rozhovore pre denník The New York Times to uviedol jediný pôvodný člen formácie Ralf Hütter.

"Nezaspali sme. Týždeň má naďalej 168 hodín, už od roku 1970," povedal 65-ročný hudobník s narážkou na fakt, že kapela je na hudobnej scéne aktívna už neuveriteľných 42 rokov. "Kraftwerk je živým organizmom. Hudba nekončí, zajtra opäť začne," tajnostkársky poznamenal Ralf Hütter.

Novinka, na ktorej pracuje s ďalšími členmi - Fritzom Hilpertom, Henningom Schmitzom a Stefanom Pfaffem - bude prvou štúdiovkou skupiny od roku 2003, keď vyšiel album Tour de France Soundtracks. Po nej sa skupina prezentovala ešte živou nahrávkou Minimum-Maximum (2005).

Kraftwerk majú na konte desať štúdiových albumov. Kultový status má ich nahrávka Autobahn z roku 1974, pri nahrávaní ktorej hudobníci využili vocoder a syntetizátor Minimoog. Priekopnícka tvorba Kraftwerk v 70. a 80. rokoch ovplyvnila takých interpretov ako Gary Numan, Ultravox, Human League, Depeche Mode, Soft Cell, Joy Division alebo New Order. Ich skladba Trans Europa Express mala obrovský vplyv aj na začiatky hip-hopu.

Kraftwerk - Minimum-Maximum World Tour 2004 (celý koncert)

Informácie zverejnila webová stránka rollingstone.com.

Zdroj: SITA
Foto: Peter Boettcher - Facebook.com/KraftwerkOfficial

Súvisiaci interpreti: Kraftwerk