Priaznivci americkej kapely Nirvana a konšpiračných teórií o smrti jej frontmana sa môžu tešiť na nový komiks. Autorom publikácie s názvom Who Killed Kurt Cobain? je Nicolas Otero, ktorého pri tvorbe inšpirovala kniha Le Roman de Boddah (2013) od Heloise Guay de Bellissen.

Novinka vyjde v októbri a autor v nej bude pracovať s teóriou, že legendárneho muzikanta niekto zavraždil. Pôjde o fiktívny príbeh, no bude obsahovať aj niektoré fakty z Cobainovho života, ktorý prerozpráva jeho imaginárny priateľ z detstva Boddah.

"Mal som 17 rokov, keď Nirvana a Kurt Cobain prišli v roku 1992 do Paríža. Videl som ich deň pred maturitou a bolo to... explozívne, ohromujúce, hlučné a veľmi silné. Keď si Kurt vzal život v roku 1994, pamätám si, že som prvýkrát počul meno Boddah. Pomyslel som si, že by bolo fantastické prerozprávať Kurtov príbeh z pohľadu Boddaha," hovorí autor komiksu Nicolas Otero. "O dvadsať rokov neskôr už moje vlasy nie sú dlhé ani špinavé, som otcom troch krásnych detí a život mi dal úžasný dar. Konečne môžem kresliť ten malý hlas (Boddah) a rozvíjať to, ako som si vtedy predstavoval Kurtovu myseľ a jeho vnútorný život. Dúfam, že si jeho čítanie užijete tak, ako som si ja užil tvorbu. Dnes mám opäť 17," dodal.

Telo Kurta Cobaina našli 8. apríla 1994 v jeho dome v Seattli. Podľa forenznej analýzy zomrel tri dni predtým vo veku 27 rokov následkom výstrelu z guľovnice, ktorá ležala vedľa neho spolu s listom na rozlúčku. V roku 2014 prípad pri príležitosti uplynutia 20 rokov znovu otvorili, no v krátkom čase ho opäť uzavreli, pretože sa nenašli žiadne dôkazy, ktoré by spochybňovali, že išlo o samovraždu. Nový komiks by tak mohol aspoň čiastočne uspokojiť všetkých, ktorí radi diskutujú o iných scenároch úmrtia rockovej ikony.

Zdroj: SITA (Gigwise.com, archív), Nme.com
Foto: IDW Publishing

Súvisiaci interpreti: Nirvana