Už dávnejšie bolo oznámené premiérové vystúpenie skupiny Elections In The Deaftown na našom najväčšom festivale Pohoda, no kapela štartuje svoju letnú sezónu už v týchto dňoch. "Zahrievacie" miniturné so zastávkami v Maďarsku, Chorvátsku a Rakúsku začala pätica muzikantov v stredu večer v Budapešti.

"Klub A38 na lodi na Dunaji je vychyteným miestom, známym svojím skvelým programom. Nie je jednoduché booknuť tam slovenskú kapelu," hovorí Tatiana Lehocká z promotérskej spoločnosti Real Something, ktorá v posledných mesiacoch pripravila zahraničné turné aj pre Nvmeri a The Ills.

Z Maďarska sa dnes Elections In The Deaftown presúvajú do chorvátskeho Umagu, kde v piatok vystúpia na festivale Indirekt. "Je to akoby rodinný, ale stále sa zväčšujúci festival, ktorého organizátori sa snažia odchytiť zaujímavé tváre z európskej indie scény. Preto sme radi, že sa tam objaví aj slovenské meno," dodáva Lehocká. Okrem "hlavného" koncertu sa mladí hudobníci v chorvátskom meste už dnes zúčastnia akcie Museum Session, kde ich popri vystúpení čaká aj diskusia a workshop. Po Umagu uzavrie kapela svoje prvé mimoslovenské turné koncertom v rakúskom Grazi.

Cez letné prázdniny sa chalani z Považskej Bystrice a okolia chystajú na slovenské festivaly. Okrem spomínanej Pohody v Trenčíne vystúpia aj na festivaloch Guča vo Zvolenskej Slatine a Woodstock v Mostišti. "O Pohode sme snívali už dávno, je to splnený sen. Ale aj na ďalšie koncerty sa tešíme, najmä do Chorvátska, zahrať si pri mori bude určite parádne!" hovorí frontman kapely Lukáš Zdurienčík.

Kapela, ktorá má na konte zatiaľ dve EP-čka, okrem koncertovania pracuje aj na svojom debutovom albume. Podľa ich vlastných slov budú nové skladby ešte temnejšie a viac shoegazeové, ako sme u nich zvyknutí.

Elections In The Deaftown Summer Tour 

17. 6. - Budapešť, A38
18. 6. - Umag, Museum session
19. 6. - Umag, Indirekt festival
20. 6. - Graz, Club Wakuum
11. 7. - Trenčín, Bažant Pohoda 
1. 8. - Zvolenská Slatina, Festival Guča
8. 8. - Mostište, Woodstock festival


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Tatiana Lehocká z Real Something. Viac nájdete na Facebookovom profile kapely, Soundcloude alebo Bandcampe.

Súvisiaci interpreti: Elections In The Deaftown