Britský spevák George Michael predstavil videoklip k singlu White Light. Okrem samotného speváka sa v ňom objavujú aj holuby, zebra, nahí muži, no najmä anglická modelka Kate Moss.

Tridsaťosemročná kráska si chcela už v roku 1990 zahrať v jeho videu k piesni Freedom, v ktorom sa predstavili modelky Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Tatjana Patitz, Cindy Crawford a model John Pearson. Napokon sa jej do Michaelovho klipu podarilo dostať až po dlhých 22 rokoch. Medzitým Moss účinkovala vo videách takých interpretov ako Primal Scream, The White Stripes, Elton John či Johnny Cash. Spolupracovala aj so skupinou Oasis, formáciou Babyshambles a jej lídrom Peteom Dohertym, s ktorým kedysi tvorila pár.

George Michael musel v jeseni pre zápal pľúc preložiť šestnásť koncertov z turné Symphonica. Preloženú časť turné odštartuje v utorok 4. septembra vo Viedni, kde bol v novembri a decembri hospitalizovaný. Ďalší koncert vo viedenskej Stadthalle absolvuje vo štvrtok 6. septembra. Následne sa predstaví v Paríži, Bruseli, Amsterdame, Birminghame, Manchestri, Glasgowe, Londýne a ďalších mestách.

George Michael - White Light

Britský spevák pritom prezradil, že z minuloročnej hospitalizácie si takmer nič nepamätá. "Je to, akoby som sa vyhol guľke," povedal Michael, ktorý priznal, že hospitalizácii sa možno dalo predísť, ak by šiel k doktorovi o niekoľko týždňov skôr. "Pár týždňov predtým som dostal teplotu a musel som zrušiť koncert v Royal Albert Hall. Bol som si však istý, že je to iba chrípka. A tak som koncertoval ďalšie tri týždne. Potom som sa ale v jedno popoludnie začal zrazu cítiť veľmi divne. Všetkým som povedal, že si musím ísť na polhodinu ľahnúť. A to je posledná vec, na ktorú si z tých piatich týždňov pamätám," uviedol spevák.

Michael v rozhovore taktiež prezradil, že už bol niekoľkokrát "veľmi blízko k smrti" a o týchto záležitostiach sa mu nehovorí ľahko. "Keď sa vám niečo také stane z ničoho nič, tak to chvíľu trvá, kým si zas zvyknete, že ste v bezpečí. Musel som sa doslova znova naučiť chodiť, pretože keď ste tak dlho na sedatívach, tak vám neuveriteľne rýchlo atrofuje svalstvo. Zobudil som sa ako starý, zoslabnutý muž," dodal.

Zdroj: SITA
Foto: Georgemichael.com

Súvisiaci interpreti: George Michael