Minulý rok vystúpila skupina Le Payaco na festivale Pohoda po prvýkrát po päťročnej prestávke. V poslednom období možno kapelu počuť čoraz častejšie, čo je dobré znamenie. Tomáš Sloboda dokonca priznal, že začínajú opäť pracovať spoločne.

Po šesťročnej pauze sa môžu fanúšikovia skupiny Le Payaco začať tešiť. Kapela sa totižto pohráva s myšlienkou začať opäť tvoriť nové skladby. Tomáš Sloboda priznal, že sa členovia dohodli na spolupráci len minulý týždeň.

"Práve teraz je tá chvíľa, keď je všetko úplne ináč. Dali sme si v roku 2006 pauzu a teraz sme naspäť. Je to celkom čerstvé," uviedol spevák, ktorý sa v súčasnosti venuje nahrávaniu nového albumu so skupinou Sounds Like This.

Z opätovného spojenia skupiny Le Payaco sa však veľmi teší. "Už to nie je o hľadaní cesty k sebe, ale o tom, aby sme boli pripravení spolupracovať na nových pesničkách," dodal Sloboda. O Le Payaco majú ľudia stále záujem, čo dokazuje aj veľká návštevnosť koncertov. Ich prvé vystúpenie po dlhej prestávke si podľa organizátorov festivalu Pohoda vlani pozrelo viac ako 10-tisíc divákov.

Skupina sa momentálne sústredí najmä na živé hranie, no plánuje priniesť aj nové skladby. "Zhustili sme hranie v najbližšej dobe, a to je to, čo nás má nasmerovať k tvorbe," uzavrel spevák.

Autorka: Martina Šimoňáková
Foto: Stanči Karellová

Súvisiaci interpreti: Le Payaco