Videoklip Kráva má tri a pol roka po zverejnení už takmer päť miliónov prehratí, no o jeho hlavnej predstaviteľke Barbore Polákovej od roku 2012 v súvislosti s hudbou príliš počuť nebolo. V týchto dňoch sa však vo veľkom štýle vracia s hviezdami obsadeným videoklipom Nafrněná, v ktorom opäť trefne zosmiešňuje dnešné ženy.

Vtip, nadhľad, irónia, kvalitná súčasná produkcia a hviezdne herecké obsadenie - tak možno opísať nový videoklip herečky a speváčky Barbory Polákovej k piesni Nafrněná. Video predznamenáva jej sólový debut, ktorý vyjde už túto jeseň a produkuje ho Jan P. Muchow (Ecstasy od Saint Theresa, Umakart). Ten si zahral aj vo videoklipe plnom popredných českých herečiek a hercov (Martha Issová, Ivana Chýlková, Pavel Liška a ďalší).

"Museli sme vytvoriť presný natáčací plán, ktorý nemohol byť porušený ani o desať minút. Niektoré kamarátky totiž prišli v natáčací deň iba na dve hodiny. V prípade klasického natáčania by to zrejme skĺbiť nešlo," komentuje Poláková vznik videoklipu.  Na finálnej podobe scenára spolupracovala s režisérkou klipu Terezou Kopáčovou, autorom námetu je však Tomáš Měcháček, ktorý ako prvý prišiel s víziou večierku. "Neskôr mal dosť svojej práce, príbehovo a ideovo som to všetko dotiahla počas dlhých debát s väčšinou z hercov a Terezou," vysvetľuje Barbora genézu videoklipu.


Nakrúcanie prebiehalo v júni v Prahe a podieľal sa na ňom rovnaký tím, ktorý je podpísaný aj pod spomínaným videoklipom k piesni Kráva. "Prišlo mi logické obvolať všetkých zainteresovaných, keďže si ich vážim a ich prácu mám rada," dodáva populárna herečka a speváčka. Zároveň však upozorňuje, že "hoci je Nafrněná pilotným singlom z pripravovaného autorského debutu, dosť sa vymyká celému albumu. Jeho nálada je predsa len viac melancholická."

Nič to však nemení na skutočnosti, že singel, ktorý textom i obrazom chytro ironizuje (nielen) v umeleckej brandži všadeprítomné klebety, pretvárku a predsudky, je veľmi pôsobivým návratom. Barboru Polákovú prezentuje ako výbornú autorku a naznačuje, že jej sólový debut bude zaujímavou novinkou českej hudobnej jesene.

videoklip Nafrňená Zdroj: Youtube

Informácie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Youtube / Pavel Berkovič (kamera)