Pred pár rokmi uvažovala Mitski o odchode z muzikantského sveta. Nakoniec sa k tomuto radikálnemu kroku neodhodlala. Našťastie. Inak by nevznikla kolekcia jedenástich piesní s názvom The Land Is Inhospitable And So Are We, ktorá vyšla v piatok 15. septembra vo vydavateľstve Dead Oceans.

O novej nahrávke informovala japonsko-americká hudobníčka začiatkom leta. Okrem názvu a pilotného singla Bug Like an Angel prezradila, že vznikala počas "malých výbuchov za posledných pár rokov". Hovorila o období, v rámci ktorého zvažovala ukončiť svoju kariéru. "Nakoniec som si uvedomila, že naozaj chcem pokračovať v robení hudby a som ochotná brať ťažké veci spolu s tými úžasnými – ako pri akejkoľvek práci, vzťahu alebo veci, ktorá v živote stojí za to," odkázala svojim fanúšikom Mitski.

Po singli Bug Like an Angel nasledovala skladba Heaven a prekvapivo v rovnaký deň zverejnila Mitski aj tretí singel Star. Ten štvrtý s názvom My Love Mine All Is Mine vyšiel spolu s albumom v piatok. Nádej aktuálneho singla je demonštráciou toho, že krajina, do ktorej Mitski pozýva, nemusí byť až taká nehostinná, ako by sa mohlo zdať. "Nič na svete mi nepatrí, iba moja láska, moja celá moja," spieva v ňom.

Zoznam skladieb na albume The Land Is Inhospitable And So Are We:

  1. Bug Like an Angel
  2. Buffalo Replaced
  3. Heaven
  4. I Don't Like My Mind
  5. The Deal
  6. When Memories Snow
  7. My Love Mine All Mine
  8. The Frost
  9. Star
  10. I'm Your Man
  11. I Love Me After You

 

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)