Ivan Mládek je fenomén, ktorý nie je treba zvlášť predstavovať. Jeho nákazlivý humor a pesničky vybičujú absurditu vianočného zhonu do maxima dva dni pred štedrým dňom, 22. decembra, v bratislavskom Nu Spirit Clube. Mládek a jeho Banjo Band pritom zahrá hity ako "Dáša Nováková", "Jožin z bažin", "Prachovské skály" či "Zkratky".

Banjo Band Ivana Mládka v druhej polovici sedemdesiatych rokov zavalil Československo neobvyklými provokatívnymi humoristickými pesničkami a dosiahol tak nevídanej popularity. K výraznej renesancii dadaistických pesničiek a slovného homoru Ivana Mládka došlo v deväťdesiatych rokoch vďaka pravidelnej samostatnej televíznej show a vďaka úspechom u mladej generácie na veľkých letných festivaloch.

Viac ako päťsto pesničiek, osem humoristických kníh, scenáre na viac ako sto celovečerných TV relácií a nespočet monológov a skečov poskytujú Banjo Bandu nevyčerpateľné autorské zázemie. Vďaka internetu sa v poslednej dobe nečakane rozšírila obľuba Mládkových pesničiek ďalej do Európy, obzvlášt poľskú mládež uchvátil klip Jožin z bažín.

Ivan Mládek & Banjo Band - Jožin z bažin

Banjo Band zareagoval na novo vzniknutú popularitu v zahraničí a v súčasnej dobe intenzívne koncertuje a účinkuje v televíznych reláciách v Poľsku a pripravuje sa aj na prvé výjazdy do Ruskej federácie. Okrem toho pre poľských fanúšikov natočil CD Jožin z bažin v Polsce a pre Rusov pripravuje CD Jožin z bažin tiahne na Moskvu. Dokonca aj stúpajúci záujem Angličanov a Kanaďanov o použitie piesne Jožin z bažin v novom filme známej svetovej herečky Keiry Knightley nemusí byť zlou predzvesťou.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Marek Babušiak z Nu Spirit Clubu.

Súvisiaci interpreti: Ivan Mládek