Anglická hudobníčka FKA twigs zverejnila novú skladbu s názvom Good To Love, na ktorej sa produkčne podieľala spolu s americkým multiinštrumentalistom Rickom Nowelsom, známym zo spoluprác s Lanou Del Rey či Adele. Pieseň sprevádza pikantné umelecké video.

Good To Love je prvým novým materiálom, ktorý FKA twigs zverejnila od minuloročného EP M3LL155X sprevádzaného unikátnym 16-minútovým videom. Novú skladbu, ktorá rozpráva príbeh o stratenej láske, 28-ročná hudobníčka po prvý raz zahrala v rámci sedemdňového hosťovania s názvom 7 Soundtrack na vlaňajšom Manchesterskom medzinárodnom festivale. Oficiálnu premiéru mal song v rozhlasovej šou dídžejky Annie Mac na britskej rozhlasovej stanici BBC 1.

Exotická speváčka s jamajskými koreňmi k piesni nakrútila zmyselný čiernobiely videoklip, ktorý si, ako je u nej zvykom, aj sama režírovala. Zobrazuje ju v posteli, bez šiat, necháva však priestor pre fantáziu. Hoci na sebe pravdepodobne nemá nič, odhaľuje veľmi málo. K pikantnosti stačí kontrast medzi tmavou pokožkou a žiarivou belosťou prikrývky, pod ktorou sa zvíja a prevaľuje. Speváčka, ktorá s umeleckou kariérou začínala ako tanečníčka v klipoch svetových hviezd, so skladbou vystúpi 24. februára v nočnej šou Jimmyho Falona.


FKA twigsvlastným menom Tahliah Debrett Barnett, svoju hudobnú kariéru rozbehla v roku 2012. Jej prvou nahrávkou bola EP1, ktorú zverejnila na Bandcampe. O rok neskôr ponúkla fanúšikom EP2 a v roku 2014 vydala svoj debutový album LP1, ktorý sa dostal na 16. priečku v UK Charte a získal nomináciu na prestížnu cenu Mercury Prize. Štúdiovka obsahuje single Two Weeks a Pendulum, za druhý menovaný získala minulý rok cenu MOBO Award.

Jej štýl sa zvykne označovať ako alternatívne R&B, spája v ňom prvky experimentálnej elektroniky a trip-hopu s R&B spevom a intímnymi textami. Jej tvorba je pre svoju inovatívnosť vysoko cenená u kritikov, nehudobné média však zaujíma jej vzťah s hercom Robertom Pattinsonom, s ktorým randí od roku 2014 a vlani v apríli sa zasnúbili. Ich vzťah teda vydržal aj napriek tomu, že prvotné reakcie fanúšikov známeho upíra z filmovej série Twighlight boli plné rasistických poznámok a urážok ohľadne jej výzoru.

Text: Hudba.sk (NME.com, Factmag.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: FKA twigs