Anglická rocková kapela Kasabian vydá 28. apríla album For Crying Out Loud. Novinka bude obsahovať dvanásť skladieb, z ktorých formácia najnovšie predstavila singel You’re In Love With A Psycho aj s lyric videom. Novinka sa dostane na trh na CD, vinyle aj v digitálnej podobe.

Muzikanti sa tento rok predstavia napríklad na pražskom festivale Metronome, ktorý sa bude konať 23. a 24. júna na Výstavisku Holešovice. Zahrajú tiež na maďarskom Szigete, ktorý sa uskutoční od 9. do 16. augusta v Budapešti.  


Kasabian vznikli v roku 1997 v Leicesteri a na konte majú zatiaľ päť albumov - Kasabian (2004), Empire (2006), West Ryder Pauper Lunatic Asylum (2009), Velociraptor! (2011) a 48:13 (2014), pričom s poslednými štyrmi menovanými dobyli UK Chart. Medzi ich úspešné single patria skladby Processed Beats, Club Foot, Cutt Off, Empire, Fire, Underdog, Days Are Forgotten či Eez-eh. Video k piesni Club Foot z debutového albumu venovali pamiatke študenta Jana Palacha, ktorý sa v januári 1969 upálil na protest proti okupácii vtedajšieho Československa armádami Sovietskeho zväzu a jeho spojencov zo socialistického bloku. Podarilo sa im získať napríklad jednu BRIT Award, MOJO Award, štyri Q Awards alebo sedem NME Awards. 

Tracklist albumu Kasabian - For Crying Out Loud:
1 Ill Ray (The King) 
2 You’re In Love With A Psycho 
3 TwentyFourSeven 
4 Good Fight 
5 Wasted 
6 Come Back Kid 
7 The Party Never Ends 
8 Are You Looking For Action 
9 All Through The Night 
10 Sixteen Blocks 
11 Bless This Acid House 
12 Put Your Life On It 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Kasabian.co.uk

Súvisiaci interpreti: Kasabian