Turné finalistov prvého ročníka Rockovej Maturity sa blíži do finále. Počas koncertných vystúpení sa noví záujemcovia mali možnosť dozvedieť priamo od organizátorov mnoho noviniek o priebehu súťaže a vypočuť si skúsenosti finalistov. Momentálne prebieha registrácia súťažiacich druhého ročníka, ktorý sa rozšíril o kategóriu pop&rock.

Rocková maturita odštartovala premiérovým ročníkom minulý rok a záujem o ňu prejavilo množstvo mnoho mladých kapiel z celého Slovenska hrajúcich rôzne žánre od jemnejších odnoží rocku až po tvrdé metalové štýly. Organizátori sa preto rozhodli priebeh súťaže rozdeliť do dvoch kategórií, čím sa otvára skutočne široký záber štýlov založených na rockovom základe. Registrácie do kategórií pop&rock aj hard&heavy môžete posielať do 9. mája.

"Rocková maturita ma ambíciu neškatuľkovať a rozvíjať súťažné prostredie smerom k čo najkvalitnejšiemu zastúpeniu kapiel s vlastnou tvorbou. Aj preto bolo prirodzeným krokom smerujúcim k vyššej kvalite a transparentnosti Rockovej maturity založenie novej kategórie pop&rock. Očakávame registrácie a záujem zo strany kapiel pohybujúcich sa v jemnejších rockových vodách, poteší nás aj záujem formácii pracujúcich s rockovým základom v alternatíve s inými štýlmi," vysvetľuje rozšírenie súťaže na dve kategórie organizátor súťaže Roland Koncz.

Prečítajte si: O turné víťazov Rockovej maturity je záujem, nesklamali ani Košice

Znova sa bude súťažiť o zaujímavé ceny, ako napríklad nahratie vlastného albumu, singlov či videoklipov a účasť na turné najúspešnejších finalistov či na ďalších podujatiach. Už počas súťaže si postupujúce hudobné zoskupenia zahrajú postupne na najväčšom rockovom festivale na Slovensku, ktorým je Topfest, a tiež v jednom z najlepších slovenských klubov - MMC v Bratislave, kde sa na jeseň uskutoční veľké finále.

Ako ukázal už prvý ročník, kapely sa v priebehu niekoľko mesiacov trvajúcej súťaže vyvíjajú, k čomu prispieva aj možnosť komunikácie s porotou. Ide hlavne o mentorstvo a rady porotcov, prípadne ich odporúčania kapele v priebehu i po ukončení súťaže. Snahou je vytvoriť okrem súťažného prostredia aj prostredie spolupráce, ktoré má byť prospešné hlavne prihláseným kapelám v ich ďalšej tvorbe a vývine.

"Tomu sme sa snažili prispôsobiť aj zloženie pop&rockovej poroty, kde Zuzka Smatanová vie veľmi citlivo vnímať polohy pesničkového až folkového rozmeru, Bejzo z Polemicu určite veľmi pozorne rozpozná kvalitu kapiel s rytmickými a spevavými predpokladmi. Je tu Peter Bič s kvalitným popovým cítením a skúsenosťou a Vadim Bušovský s nosom na všetko kvalitné z bluesu a metodického rocku až hardrocku. No a meno Juraja Kupca, producenta takých mien ako No Name, Janka Kirschner, Peter Cmorík a pod., je tiež zárukou kvalitného posúdenia kapiel," menuje silnú porotcovskú päticu v kategórii pop&rock Roland Koncz.

Posledné koncerty Tour víťazov 2016:
(Asenth, Meredith a The Rockefellas)

28. 4. - ČR, Praha, Rock club Nová Chmelnica 
30. 4. - Bratislava, Randal - predpredaj vstupeniek

Pozrite si pozvánky od porotcov kategórie pop&rock:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Pavol Dráb z agentúry Digital Rock Media. Všetky potrebné informácie nájdete na spomínanom webe www.rockovamaturita.sk a na facebookovej stránke www.facebook.com/rockovamaturita.