So zlepšujúcou sa pandemickou situáciou uvažujú organizátori podujatí nad tým, ako by mohlo vyzerať festivalové leto. Po minuloročnej skúsenosti chce Braňo Jobus zopakovať Vrbovské miniVetry v pandemickej verzii Precceda + 999 návštevníkov. Už teraz je známy kompletný program, ktorý organizátori pripravili pre leto 2021.

"Po zlepšení situácie v prvej vlne pandémie sa nám podarilo minulý rok usporiadať veľmi úspešný model, nazvaný Vrbovské miniVetry. Vzhľadom k situácii, ktorá sa diala počas celého roka, sme s pánom Preccedom Húpacím Kónom ani na okamih nezatúžili po inej variante," hovorí Braňo Jobus. Nad vyšším počtom návštevníkov by v roku 2021 neuvažoval ani v prípade úplného zrušenia opatrení. 

Návštevníci, ktorí úspešne absolvovali minuloročné podujatie, vedia, že sa na akcii podarilo dodržať všetky hygienické a bezpečnostné predpisy. S tým rátajú organizátori aj v roku 2021. Festival sa od svojej premiéry koná pod heslom "Bezpečnosť pri zábave je dôležitejšia ako zábava samotná". Nakoľko sa situácia mierne zlepšuje, rozhodli sa organizátori oznámiť dátum a program pripravovaného ročníka. Zároveň spustili predpredaj vstupeniek v obmedzenej kapacite 999 návštevníkov.

"Veríme, že v letných mesiacoch budú povolené akcie do tisíc ľudí, pretože zlepšujúca sa pandemická situácia a očkovanie nám dávajú letnú nádej. Preto si dovoľujeme pozvať návštevníkov na Vrbovské miniVetry," dodáva Jobus. Festival sa odštartuje 3. júla 2021 v tradičnom čase a na tradičnom mieste - o 13. hodine a 14. minúte na futbalovom štadióne vo Vrbovom.

Vrbovské miniVetry 2021 Zdroj: PR

Novinka v programe s vynálezom od slovenských vedcov

Lineup tvoria skupiny PolemicSto múch, speváčka a skladateľka Katarína MálikováBDHS (Blikajúci dychový hudobný systém) a chýbať nebudú ani každoroční vystupujúci Chiki Liki Tu-a a hudobno-pracovná skupina bratov Jobusovcov Vrbovskí víťazi, ktorí vystúpia spolu s Komorným orchestrom mesta Trenčín, tak ako ste ich minulý týždeň mohli vidieť v relácii Klubtúra na Dvojke.

Absolútnou novinkou v programe budú ozvučené rozprávky Readmio. Unikátna aplikácia ponúka stovky slovenských a svetových rozprávok, ktoré ožívajú, pretože pri ich čítaní zariadenie automaticky podfarbuje hlas hovoriaceho zábavnými zvukmi alebo hudbou. "Jobusovky" sa tak ocitli v dobrej spoločnosti stoviek domácich aj zahraničných rozprávok v inovatívnom prevedení. Ďalšou zaujímavosťou je, že rozpoznávanie hlasu pre túto aplikáciu vyvinuli slovenskí vedci z Ústavu informatiky SAV. 

"Aktuálne v tejto aplikácii publikujem moje príbehy o Chrontulienke a najviac ma teší, že som do tých príbehov mohol zároveň nahrať zvuky a zložiť hudbu. Pre mňa je to splnený sen, pretože sa mi vďaka tejto aplikácii podarilo spojiť komponovanie hudby a písanie rozprávok do jedného uceleného diela," predstavuje Braňo Jobus novinku zo svojej tvorby, ktorá už je k dispozícii na bezplatné stiahnutie v App Store alebo Google Play.

V sprievodnom programe sú pripravené tiež obľúbené recesistické súťaže: Streľba z poplašnej pištole, Megalukostreľba, Veľká Vrbovská, Formula Nula a Džukebox Live. 

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Edo Kopček. Tlačovú správu sme upravili.