Anglická kapela Editors zverejnila sedem a polminútový videoklip k singlu Marching Orders. Novinka je ďalším odklonom od gitarového indie rocku, kapela viac experimentuje s klávesami, elektronikou a atmosférou.

"Sme nadšení, že sa s vami môžeme podeliť o video k našej novej piesni Marching Orders. Rovnako ako pri klipe ku skladbe No Harm sme aj na videu k Marching Orders spolupracovali s naším dobrým priateľom Rahim Rezvanim, ktorý sa opäť postaral o réžiu," uviedli hudobníci.

Editors zároveň oznámili, že uvádzajú do predaja 300 testovacích hudobných nosičov so skladbou Marching Orders. Kúpiť sa budú dať vo vybraných predajniach medzinárodnej charitatívnej konfederácie Oxfam vo Veľkej Británii, v Nemecku a Belgicku. Všetky peniaze získané predajom poputujú na konto Oxfamu, ktorý zoskupenie podporuje už niekoľko rokov. Tí, ktorí sa k nahrávke takýmto spôsobom nedostanú, si ju vraj budú môcť zadovážiť neskôr.

Skupina absolvuje na jeseň európske turné. Formácia zo Staffordu v rámci neho vystúpi napríklad vo Viedni, Budapešti a Prahe, ale aj v Londýne, Paríži, Amsterdame, Berlíne, Barcelone, Madride, Ľubľane, Záhrebe, Aténach, Istanbule či Varšave. Turné odštartujú 9. októbra v Belfaste a ukončia ho 15. decembra v Bordeaux.



Editors vznikli v roku 2002, pričom v začiatkoch sa volali Pilot, neskôr The Pride či Snowfield. Debutovali v roku 2005 nahrávkou The Back Room, z ktorej pochádzajú napríklad single Munich a Blood. Za tento album získali nomináciu na prestížnu Mercury Prize. S nasledujúcou štúdiovkou An End Has a Start (2007) sa im podarilo dobyť UK Chart. Ich vtedajší úspech podčiarkla nominácia na BRIT Award v kategórii Najlepšia britská skupina.

Nasledovala nahrávka In This Light And On This Evening (2009), s ktorou sa opäť dostali na vrchol UK Chartu. Ich zatiaľ poslednou štúdiovkou je The Weight Of Your Love (2013), ktorú nahrali po odchode gitaristu Chrisa Urbanowicza. V súčasnosti pracujú na piatom albume, na ktorom by sa mala nachádzať aj spomínaná skladba No Harm, ku ktorej v máji predstavili videoklip. Termín vydania ani názov štúdiovky však zatiaľ nie sú známe. 


Zdroj: SITA (Editorsofficial.com, archív)
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Editors