Práve dnes oficiálne vychádza kolekcia šiestich albumov legendárnej skupiny Elán s názvom Kamaráti. Päť posledných štúdiových albumov, ktorá skupina nahrala po návrate Vaša Patejdla do skupiny v roku 1996, dopĺňa výber doposiaľ nezverejnených koncertných záznamov z rokov 1988 a 1993.

CD box Kamaráti oficiálne vychádza deň pred očakávaným najväčším tohtoročným koncertom Elánu, ktorý sa koná v sobotu na letisku v Holíči. Práve tam Elán novinku pokrstí. "Volám všetkých našich kamarátov, aby s nami prišli pokrstiť CD box Kamaráti. Hráme spolu už veľmi dlho a máme spolu veľa výborných piesní. Mnohé z nich sú v tomto boxe aj so zaujímavým live záznamom ako bonus. V Holíči zahráme koncert s obrovským nasadením a materiálnym vybavením. Bude to šou na európskej úrovni s miliónmi svetiel a všetkými vecami, ktoré si šoubiznis vyžaduje. Ľudia dostanú to, čo chcú," pozýva frontman kapely Jožo Ráž.

Kolekcia obsahuje albumy Hodina pravdy (1997), Elán 3000 (2002), Tretie oko (2003), Anjelská daň (2010), aj zatiaľ posledný štúdiový album z jesene minulého roka Živých nás nedostanú. "Je super, že sa týmto počinom vydáva správa o fungovaní Elánu od môjho návratu, teda od roku 1996. Je to taká tretia republika. Je zaujímavé porovnať vývoj kapely aj vzhľadom k ťažkému obdobiu, ktorým prešla po roku 1999 po Jožovej nehode, keď to vyzeralo, že Elán naozaj skončí. Ale opak je pravdou. Skôr nás to nakoplo," komentuje Vašo Patejdl obdobie, ktoré box pokrýva.

Štúdiové nahrávky dopĺňa ako úplná novinka nikdy nevydané CD O život naživo. Na ňom sú zachytené live záznamy zo starších koncertov v Charkove (1988) a v Bratislave (1993). Koncertné CD ponúka autentické zachytenie atmosféry a skvelé živé verzie klasických piesní, ako sú Valiace sa kameneMláďatá alebo Tuláci v podchodoch.

Napíšte nám, ako bolo na koncerte, a vyhrajte!

CD Box Kamaráti môžete teraz získať zadarmo exkluzívne na Hudba.sk. Do zlosovania bude zaradený každý, kto sa zúčastní zajtrajšieho koncertu v Holíči a po jeho skončení nám najneskôr do pondelka 22. júna do 12:00 na emailovú adresu sutaz@hudba.sk pošle fotografiu z koncertu a napíše svoje dojmy, resp. stručné hodnotenie vystúpenia Elánu.

V ten istý deň popoludní budeme výhercu kontaktovať a zverejníme ho aj v tomto článku (samozrejme anonymne, čiže napr. Jozef z Trnavy). Spolu s hodnotením koncertu môžete v emaile rovno uviesť aj svoju poštovú adresu, čím sa urýchli zaslanie CD boxu v prípade Vašej výhry.

Aktualizácia (22.6.2015): CD box vyhráva Martin z Krušoviec, gratulujeme!

Text: Hudba.sk
Foto: Elán

Súvisiaci interpreti: Elán