Slovenský dídžej a producent Philipee si na tohtoročné leto pripravil svoju prvú popovú skladbu. Ako vokalistku si do nej prizval speváčku Nicky Mack, ktorá pred nedávnym návratom na Slovensko hudobne pôsobila v kanadskom Toronte.

Philipee pred dvoma rokmi úspešne debutoval tanečnou skladbou Feel, po nej nasledoval housový singel Save Me v spolupráci s Martinom Císarom, ktorý môžete poznať aj z éteru slovenských rádií. V energickej skladbe Hold Me svoj charakteristický melodický zvuk spojil s podmanivým vokálom Nicky Mack, ktorej farba hlasu pripomína Emmu Drobnú. Aj vďaka tomu je Hold Me adeptom na letný hit.

Pri tvorbe novinky bol Philipee inšpirovaný svetovo úspešnými producentmi ako sú Kygo či Don Diablo. V texte skladby, ktorého námet vymyslel samotný producent, vyzdvihuje potrebu lásky a komunikácie vo vzťahoch, v ktorých je dnes príliš veľa povrchnosti. "Dnešná rýchla doba sa premieta aj do vzťahov, rýchlo sa zoznamujeme a rýchlo sa aj rozchádzame. Vytráca sa komunikácia, dôvera a schopnosť riešiť konflikty. Touto skladbou chcem ľudí povzbudiť, aby viac bojovali za svoj vzťah a, ako hovorí názov skladby, držali sa pevnejšie," hovorí Filip Hertz alias Philipee.


Zaujímavý je príbeh speváčky a skladateľky Nicky Mack (vlastným menom Dominika Macková), o ktorej ste pravdepodobne ešte nepočuli. Na Slovensko sa po rokoch vrátila z Toronta, kde hudobne pôsobila s kapelou Earthphonics. S partiou muzikantov z rôznych kútov sveta si výborne rozumela, hudba bola ich spoločným jazykom a identitou. Kapela počas troch rokov existencie odohrala množstvo koncertov, jeden z nich dokonca na pódiu, na ktorom začínala svoju kariéru speváčka Adele.

Od svojho návratu na Slovensko Nicky pôsobí s novou kapelou The Spants a snaží sa na sebe čo najviac pracovať, píše, tvorí a nahráva. Philipee ju našiel vďaka svojej domovskej umeleckej agentúre Stella Production, ktorá Nicky objavila a dopomohla tak k vydaniu skladby.

Pozrite si staršie videá s Nicky Mack, o ktorej pravdepodobne ešte budeme počuť:


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Michelle Kristová z agentúry Stella Production. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Pavol Kulkovský