Austrálsky hudobník Tommy Emmanuel, ktorý patrí v hre na gitare medzi absolútnu svetovú špičku, sa v nedeľu 11. novembra opäť ukáže v Košiciach. Dejiskom jeho koncertu bude Kresťanské centrum AC na Bratislavskej ulici.

Tommy Emmanuel, ktorý vystupoval s hviezdami ako Tina Turner, Eric Clapton, Michael Bolton, Stevie Wonder alebo Olivia Newton-John, začínal na gitare hrávať vo veku štyroch rokov. Vďaka svojmu talentu sa už v šiestich rokoch stal profesionálnym hudobníkom.

Rodák z Nového Južného Walesu sa preslávil vďaka komplexnému fingerpickingu, čo znamená, že na gitare hrá všetkými desiatimi prstami. Počas takmer 50 rokov trvajúcej kariéry vydal viac ako 20 štúdiových nahrávok a dva razy bol nominovaný na cenu Grammy. Gitarista je okrem iného známy aj tým, že nikdy nemá pred koncertom pripravený setlist a pred každým vystúpením zo zásady vymení všetky struny na gitarách.

Emmanuel hráva na Slovensku pomerne často. Predvlani v novembri vystúpil v bratislavskom Istropolise, kde koncertoval aj v novembri 2009. V Košiciach sa predviedol 28. novembra 2007 a následne 22. novembra 2008.

Vstupenky na tretie košické vystúpenie 57-ročného inštrumentalistu sa už predávajú v sieti Ticketportal za 16 až 29 eur.

Tommy Emmanuel - Amazing Grace (live 2011)

Informácie pochádzajú z webovej stránky ticketportal.sk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Tommyemmanuel.com

Súvisiaci interpreti: Tommy Emmanuel