Írska kapela U2 znova potvrdila, že jej pripravovaná trinásta štúdiovka vyjde ešte tento rok. Pre magazín Rolling Stone to vyhlásil hovorca kapely. "Vždy sme hovorili, že nový album vyjde tento rok," uviedol.

Názov ani termín vydania nahrávky nie je zatiaľ známy, no kolumbijská a venezuelská pobočka vydavateľstva Universal Music na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter informovali, že novinka vyjde v septembri. Denník The Irish Times zas citoval nemenovaný zdroj, podľa ktorého album vyjde v septembri alebo októbri, pričom v decembri kapela ohlási turné, ktoré by malo odštartovať v apríli.

U2 vznikli v roku 1976 a patria k najúspešnejším kapelám na svete, pričom podľa odhadov predali viac ako 150 miliónov kópií albumov. Na konte majú dvanásť štúdioviek a hity ako Sunday Bloody Sunday, One, With Or Without You, Where The Streets Have No Name, Staring At The Sun, Beautiful Day, Vertigo či Sometimes You Can't Make It On Your Own. Pieseň Ordinary Love, ktorú napísali pre film Mandela: Long Walk to Freedom (2013), získala Zlatý glóbus a nomináciu na Oscara. Na konte majú už 22 cien Grammy. V roku 2005 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. Z pripravovanej štúdiovky zatiaľ predstavili skladbu Invisible, ku ktorej už zverejnili aj videoklip.  


Zdroj: SITA
Foto: John Shearer/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: U2