Od vydania debutového albumu bratislavskej reggae/dancehall kapely Medial Banana ubehli už dva roky. Za ten čas sa táto energická formácia stala neodmysliteľnou súčasťou hudobnej scény a stálicou na najväčších festivaloch doma aj v okolitých krajinách. Na jeseň 2015 ohlasuje svoj druhý štúdiový album, ktorého prvá ochutnávka je oslavou prírody.

Tvorcom enviromentálne ladeného videoklipu Čerstvý vzduch je Miroslav "Cibi" Gerbel, ktorý pracoval s materiálom z filmu Vlčie hory doplneným o slow-motion zábery dvojice spevákov kapely. Vo videu je vyzdvihnutá krása a rozmanitosť slovenskej prírody a spolu s textom skladby má motivovať ľudí aspoň z času na čas vypadnúť z mesta do prírody a nadýchnuť sa čerstvého vzduchu. O zvuk nahrávky s mocným gitarovým sólom v závere sa postaral Jaro Žigo ml. v Štúdiu Loft.

Na pripravovanom nasledovníkovi albumu Uplifted (2013), ktorého názov zatiaľ kapela neprezradila, môžete očakávať aj veľa špeciálnych hostí, či už zo Slovenska a Čiech, ale aj z Anglicka, Ugandy alebo Jamajky. Vydanie novinky bude sprevádzané veľkým turné po najvychytenejších kluboch na Slovensku a v Čechách. Ešte predtým však Medial Banana nebude chýbať na stredoeurópskom sviatku jamajskej a urban hudby - festivale Uprising, ktorý sa koná už tento víkend na Zlatých pieskoch v Bratislave.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise. Všetko podstatné o Medial Banana sa dozviete na www.facebook.com/MedialBanana a www.medialbanana.com.

Súvisiaci interpreti: Medial Banana