Austrálska rocková skupina INXS chystá návrat na hudobnú scénu v podobe nových nahrávok a koncertov. V rozhovore pre spoločnosť News Corp Australia to prezradil gitarista Tim Farriss, ktorý uviedol, že muzikanti by radi začali pracovať na novej tvorbe.

Rozhodnutie prišlo po úspechu televízneho dokumentu "Never Tear Us Apart: The Untold Story of INXS" z roku 2014, ako aj v súvislosti s pripravovaným dokumentom o zosnulom lídrovi skupiny Michaelovi Hutchenceovi a so vznikajúcim broadwayským muzikálom založeným na tvorbe tejto formácie.

INXS vydali posledný radový album Switch v roku 2005. Spieva na ňom kanadský spevák J.D. Fortune, ktorý sa stal členom formácie ako víťaz speváckej reality šou a so skupinou účinkoval do roku 2011. "Domnievam sa, že Switch bola vynikajúca platňa, ktorá potvrdila, že skladateľské možnosti Andrewa a celej kapely sú stále úžasné, samozrejme nie rovnaké, ale nie menej presvedčivé, prenikavé a chytľavé," povedal 59-ročný Tim Farriss pre austrálske médiá, pričom ako príklad uviedol skladbu Afterglow.


Kapela INXS vznikla v roku 1977. Pôsobili v nej bratia Andrew, Jon a Tim Farrissovci, Garry Gary Beers, Kirk Pengilly a Michael Hutchence, ktorý sa novembri 1997 obesil v hotelovej izbe v Sydney. Formácia vydala dvanásť albumov, jej zatiaľ poslednou nahrávkou je tribute album Original Sin (2010).

Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Original Sin, Need You Tonight, What You Need, Suicide Blonde, Mystify, Devil Inside, Disappear, Beautiful Girl či Never Tear Us Apart. Na celom svete predali INXS približne 45 miliónov nahrávok. Ukončenie činnosti ohlásila kapela počas koncertu v roku 2012.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/inxs

Súvisiaci interpreti: INXS