Dokážete si predstaviť 18 umelcov z 13 slovanských národov v jednej skladbe? Presne to prináša najnovší release Adriany Fae. V modernom reworku skladby Hej Sokoly účinkuje aj slovenská speváčka Viktória Stachová. Tá sa s producentkou skladby stretla na hudobnej univerzite Berklee v Bostone (USA).

Hudobníci, ktorí sa na skladbe podieľali sú študentmi Berklee College of Music, jednej z najlepších hudobných
škôl na svete. Adriana, čerstvá absolventka Berklee produkovala túto skladbu ako svoj záverečný projekt na univerzite s cieľom ukázať na priateľstvo, spoluprácu a túžbu po mieri medzi slovanskými krajinami prostredníctvom hudby.

"Hej Sokoly sme transformovali do modernej, popovej podoby s novými sekciami a akordami," povedala Fae. Tato svižná skladba ponúka jedinečný mix rapu v slohách, čarovný predrefrén a silný refrén, ktorý vzdáva hold pôvodnej skladbe. "Stretnúť ľudí zo slovanských krajín prináša určitý pocit blízkosti, obzvlášť keď sa stretnete v zahraničí za veľkou mlákou. Chcela som to zachytiť v skladbe Hej Sokoly. Nechceme bojovať, chceme spolupracovať. Poďme robiť hudbu, nie vojnu," vysvetľuje speváčka.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Jan Zorovjan. Text správy sme upravili.