Britská speváčka a skladateľka Natasha Khan alias Bat For Lashes v utorok večer zverejnila druhý singel z pripravovaného albumu The Haunted Man, ktorý vyjde 15. októbra. Z novinky už predtým fanúšikom ponúkla singel Laura, ku ktorému vznikol aj videoklip, a skladbu Marilyn.

V každej z týchto skladieb sa Bat For Lashes predstavila v už známej polohe, no zároveň svoj zvuk posúva do nových dimenzií. Singel Laura je ukážkou jej schopnosti písať silné klavírne balady, v ktorých vyniknú emotívne texty. Marilyn je výletom do sveta jemného elektro-akustického pesničkárstva a novinka All Your Gold ukazuje Natashinu ďalšiu silnú stránku, ktorou sú piesne so zaujímavou rytmikou a minimalistickými, no zvukovo farebnými aranžmánmi.

Singel s chytľavým tanečným refrénom svojou ľahkosťou a hravou energiou pripomína tvorbu Caribou, Royksöpp či Gotyeho hit Somebody That I Used to Know. Na svoje si však prídu aj fanúšikovia up-tempových kúskov z jej prvých dvoch albumov.

Bat For Lashes - All Your Gold

Jedna z najrešpektovanejších britských interpretiek posledných rokov na svojom treťom albume The Haunted Man spolupracovala s producentmi Danom Careym, Davidom "Faultline" Kostenom a Robom Ellisom. Na album prispel aj Beck, ktorý hrá na gitare a klávesoch v skladbe Marilyn a gitarista a producent skupiny Portishead Adrian Utley, ktorý hosťuje v zatiaľ nevydanej piesni Horses of the Sun.

Bat For Lashes debutovala v roku 2006 albumom Fur And Gold, ktorý jej vyniesol nomináciu na prestížnu Mercury Prize a dve nominácie na britské výročné ceny Brit Awards (Najlepšia speváčka, Objav roka). Pozoruhodná hudobníčka svoju pozíciu na scéne upevnila druhým albumom Two Suns (2009). Okrem úspešných nahrávok má na konte aj turné s Radiohead a Coldplay, duet s Beckom na skladbe k filmu Twilight a za pieseň Daniel získala ocenenie Ivor Novello Songwriting Award určené pre autorov a skladateľov. Tento rok sa naživo predstavila návštevníkom festivalu Bažant Pohoda.

Bat For Lashes - Marilyn

Zdroj: EMI, Stereoboard.com, pm
Foto: Igor Daniš

Súvisiaci interpreti: Bat For Lashes