Svoj ďalší metalový útok na Európu nazvali Manowar Gods And Kings World Tour 2016. "Vo vesmíre zvanom Manowar sa riadime tým, že čo je väčšie, to je lepšie," povedal Joey DeMaio. "Ak ste si mysleli, že turné Kings Of Metal bolo obrovské, tak si len skúste predstaviť čo sa udeje, keď spojíme svoje sily kráľov s majestátnymi bohmi vojny."

Bratislavský koncert a nadchádzajúce turné kapela oznámila na vypredanom koncerte v ostravskej ČEZ aréne ešte začiatkom roku 2015. Turné bude oslavovať posledný album skupiny Kings of Metal MMXIV, ktorý mnoho fanúšikov nemalo šancu počuť naživo. Tak isto však dostane priestor aj blížiace sa výročie albumu Gods of War, ktorý uzrel svetlo sveta v roku 2007.

Setlist turné Gods And Kings World Tour 2016 bude pozostávať z obľúbených piesní fanúšikov z oboch albumov a taktiež z ostatných klasických piesní a špeciálneho prekvapenia. "Opäť sa raz pokúsime posunúť hranice možností našich show a metalu," povedali Manowar. "Toto turné bude obrovské a zničujúce. Ak vo Vašich žilách koluje metalová krv, tak to nechcete zmeškať."

České a slovenské zastávky turné:

14.1. 2016 - Ostrava, ČEZ Aréna
15.1. 2016 - Brno, Kajot Arena
18.1. 2016 - Bratislava, Aegon Arena
20.1. 2016 - Prague, Forum Karlín

Redakciu Hudba.sk informoval za agentúru ProMusic Edo Kopček.

Foto: Kevin Nixon - Magic Circle Entertainment

Súvisiaci interpreti: Manowar