Hudbu je možné neustále meniť a štylizovať, umelec má veľké možnosti ako vo výsledku naloží so skladbou. Rôznym podobám svojej hudby sa nebráni ani mladá speváčka, skladateľka a textárka Zuzana Mikulcová. Najnovšie spojila sily s dídžejom a producentom Duhanom, ktorý dal novú podobu jej piesni Niekam.

"Rada spolupracujem so zaujímavými a talentovanými ľuďmi, čo zoberú moju pieseň z iného konca a vznikne nová, skvelá fúzia. S Duhanom OrtoDogz sa toto presne stalo," teší sa z novinky Zuzana Mikulcová, ktorej album Slová patrí medzi najzaujímavejšie debuty tohto roka na domácej scéne.

Duhan, mladý producent z východného Slovenska žijúci v Bratislave, nie je vo svojom odbore žiadnym nováčikom. Má za sebou debutový album pod vydavateľstvom Ajlávmjuzik s názvom Back to the Future. Venuje sa prevažne inštrumentálnym hip-hopovým beatom a trip-hopu, no experimentovaniu a kombináciám rôznych žánrov sa podľa vlastných slov nebráni. V piesni Niekam použil kontrast klavíra a spevu s industriálnym zvukom dubového beatu a analógovými prvkami atmosférických zvukov. O mastering sa postaralo Dobrosláv Studio z Nového Mesta nad Váhom.


Pôvodná verzia skladby:


Zuzana Mikulcová pochádza z Rimavskej Soboty, hudbe sa venuje od detstva. V roku 2010 sa stala víťazkou súťaže Nové tváre slovenského jazzu a poslucháči ju mohli spoznať aj ako speváčku skupiny Sanyland. Pred dvoma rokmi sa osamostatnila a začala skladať vlastnú hudbu a texty. Piesne žánrovo nedefinuje, vníma ich ako fúziu viacerých žánrov, ale čo všetky piesne spája je istá výpoveď v textoch, ktoré píše v slovenčine.

Štúdium spevu, skladby a aranžovania populárnej hudby absolvovala na Pražskom konzervatóriu a počas štúdia sa predstavila aj v televíznom programe "Legendy popu". Minulý rok spolu s kapelou predskakovala britskému spevákovi Jamesovi Bluntovi v bratislavskom NTC. Mesiac po tom získala na 30. ročníku pesničkárskej sútaže Košický zlatý poklad druhé miesto s piesňou Istý pocit. Momentálne študuje dramaturgiu na VŠMU a na jar 2015 jej pod záštitou Hudobného fondu vyšiel spomínaný sólový debut Slová.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér speváčky Peter Uhrin.

Súvisiaci interpreti: Zuzana Mikulcová