Medzinárodný hudobný festival Colours of Ostrava, ktorý sa uskutoční 17. - 20. júla 2014 v Dolních Vítkovicích, okrem legendárneho Roberta Planta privíta aj americkú psychedelickú formáciu MGMT a sedemčlennú bubenícku skupinu Les Tambours du Bronx.

"Obe kapely, aj keď sú každá iného hudobného žánru, kladú obrovský dôraz na vizuálnu zložku koncertu. Ich vystúpenia budú pre divákov veľký zážitok," uviedla na margo práve oznámených mien Zlata Holušová, riaditeľka festivalu Colours of Ostrava 2014.

MGMT si obrovskú popularitu získali najmä vďaka svojmu prvému albumu Oracular Spectacular a i vďaka tomu si neskôr spoločne zahrali s takými menami ako Beck, Paul McCartney, Flaming Lips, Yeasayer, Radiohead či Florence And The Machine.


Ďalším prírastkom do programu festivalu sú francúzski bubeníci Les Tambours du Bronx. "Tešte sa na rytmicky a vizuálne strhujúci industriálny obrad posilnený elektronikou, hip-hopom či metalom vrcholiaci zničením nástrojov a totálnym vysilením bubeníckej partie do pol tela vyzlečených chlapov," uvádza Holušová.


Okrem uvedených mien sa na Colours of Ostrava 2014 predstaví aj Robert Plant s kapelou Sensational Space Shifters, americká speváčka Iyeoka, formácia Goat či pesničkár John Grant.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Jiří Sedlák z agentúry Arts Marketing.

Foto: Facebook.com/mgmt

Súvisiaci interpreti: MGMT