Bývalého speváka waleskej skupiny Lostprophets Iana Watkinsa odsúdili na 29 rokov odňatia slobody, pričom dostal aj šesťročnú podmienku.

Tridsaťšesťročný hudobník sa v novembri priznal k 13 prípadom sexuálneho zneužitia detí a tiež k pokusu o znásilnenie bábätka. K znásilneniu dieťaťa sa však nepriznal. V jeho počítači tiež našli pornografiu s deťmi a zvieratami. Spolu s ním odsúdili na 14 a 17 rokov aj dve nemenované ženy, ktoré mu dovolili spáchať trestný čin na svojich deťoch.

Hudobník môže požiadať o podmienečné prepustenie až po tom, ako si odpyká minimálne dve tretiny trestu. Polícia už začala vyšetrovať, či Ian Watkins spáchal ďalšie podobné trestné činy v Nemecku a v USA, kde Lostprophets koncertovali. Bývalí členovia kapely vyzvali prípadné obete, aby sa prihlásili.

Lostprophets vznikli v roku 1997 a na svojom konte majú päť štúdiových albumov - Thefakesoundofprogress (2000), Start Something (2004), Liberation Transmission (2006), The Betrayed (2010) a Weapons (2012). Najväčší úspech sa im podarilo dosiahnuť s treťou štúdiovkou Liberation Transmission, s ktorou dobyli britský rebríček. Na celom svete predali viac ako 3,5 milióna kópií nahrávok. Kapela ukončila svoju činnosť 1. októbra.


Zdroj: SITA
Foto: Mark Forrer - Facebook.com/lostprophets

Súvisiaci interpreti: Lostprophets