Americký hudobník Afroman sa ospravedlnil za napadnutie fanúšičky počas koncertu v meste Biloxi v Mississippi. Incident sa stal v utorok, keď sa žena dostala počas vystúpenia na pódium a s pohárom v ruke začala tancovať. Muzikant, ktorý hral na gitare, sa náhle otočil a fanúšičku udrel do tváre, pričom spadla na zem.

Afromanovi zástupcovia po incidente informovali, že hudobník nevedel, či ide o muža alebo ženu a len prirodzene reagoval na to, že sa niekto dostal počas koncertu na pódium. To isté neskôr uviedol aj on sám vo vyhlásení pre portál TMZ.

"Na kraji pódia bol chlapík, ktorý vykrikoval obscénnosti, ktoré nechcem opakovať. Ako som hral, myslel som si, že sa mi ten chlapík snaží niečo urobiť. Keď sa ľudia dostanú na pódium, neviete, čo urobia alebo čo bude nasledovať," vysvetlil svoje počínanie. Zároveň priznal, že konal nesprávne a sľúbil, že bude navštevovať kurz sebaovládania.

Spomínaný koncert ukončila polícia, ktorá 40-ročného rodáka z kalifornského mesta Palmdale zatkla a obvinila z napadnutia. V rovnaký deň ho však prepustili po tom, ako zaplatil kauciu 330 dolárov. Muzikant mal podobný problém aj vlani v decembri počas koncertu v Cincinnati. Vtedy sa na pódium dostal tancujúci fanúšik, ktorý sa speváka začal dotýkať, no ten ho po chvíli jednou rukou odhodil späť do publika.


Afroman, vlastným menom Joseph Edgar Foreman, sa pohybuje na hudobnej scéne od 90. rokov minulého storočia. Slávu mu priniesol hit Because I Got High z rovnomenného albumu (2000). Skladba zaznela aj vo filmoch Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (2001), Perfektné skóre (2004) a Disturbia (2007) a nominovali ju tiež na Grammy. Na konte má aj nahrávky ako Sell Your Dope (2000), Afroholic... The Even Better Times (2004), Jobe Bells (2004), Drunk 'n' High (2006) či Waiting to Inhale (2008).

Zdroj: SITA (Tmz.com, archív)
Foto: Facebook.com/ogafroman83

Súvisiaci interpreti: Afroman