Dlhoočakávaná multimediálna šou Lovely Experience je tu! Už v sobotu 21. mája sa v trnavskej Synagóge - Centre súčasného umenia rozpúta smršť hudby, tanca, akrobacie a dychberúcich vizuálnych efektov. Organizátori krátko pred podujatím prezradili, že predstavia v exkluzívnej premiére nový slovenský elektronický projekt Occult Activist a jedinečný sound system.

Len pár dní pred podujatím Lovely Experience 2016 organizátori prezrádzajú posledné meno, ktoré obohatí line-up. Je ním tajomný zástupca domácej scény Occult Activist. DJ a producent, ktorého meno je zatiaľ veľkou neznámou, sa predstaví prvýkrát naživo práve na multimediálnom festivale Lovely Experience. Ako objasňujú organizátori šou, nového umelca uvedú na hudobnú scénu krátkym vystúpením, ktoré bude prvou oficiálnou ochutnávkou jeho tvorby.

"Tvorba Occult Activist je elektronická a tanečná, no veľmi špecifická a bez jednoznačnej škatuľky. Treba byť pripravený všetko,"  rozprávajú a zároveň prezrádzajú, že Occult Activist vystúpi so zahalenou tvárou, čo jeho vystúpeniu ešte viac pridá na tajuplnosti "Zatiaľ netušíme, či bude mať na hlave nejakú kuklu alebo helmu, no v každom prípade sme na to sami zvedaví," dodávajú. 

Headlineri z Británie ponúknu špeciálne vystúpenia

Okrem premiéry projektu Occult Activist sa môžu návštevníci Lovely Experience tešiť aj na ďalšie mená zo slovenskej hudobnej scény - formácie Purist a Dynamo Team. Hudobným headlinerom podujatia budú hviezdy britskej alternatívnej scény, formácia Hot Chip, ktorá vo svojej slovenskej premiére predvedie svoj audio-vizuálny set. Ďalším zahraničným lákadlom Lovely Experience 2016 je uznávaný britský electro producent Datassette, vlastným menom John M Davies. 

Hudobné vystúpenia však na Lovely Experience nebudú obyčajnými koncertmi, na aké sú fanúšikovia zvyknutí. Naopak, stanú sa nezabudnuteľnými zážitkami pre všetky zmysly. A to vďaka celej plejáde akrobatických, tanečných a vizuálnych čísel, svetelnej šou a množstvu pripravených efektov. Výšková akrobacia, kreslenie svetlom, vystúpenie tanečného humoru, tanečné predstavenie spojené s UV efektmi - na to všetko sa môžu návštevníci tešiť.


Špičky vizuálneho umenia, tanca aj akrobacie

Svoje sólo vystúpenie závesnej akrobacie na šále predvedie uznávaný český akrobat Tomáš Pintér (video).  Z Českej republiky pricestuje tiež light artista z tímu známeho Alexa Dowisa, ktorý predvedie šou kreslenia svetlom, light art show (video) Návštevníci sa môžu tešiť aj na slovenskú tanečnú skupinu Vertigo a jej šou Human Light v efektných UV kostýmoch.

Hostia si vychutnajú aj jedinečnú šou moderného scénického tanca, ktorá spája do jediného čísla prvky z rôznych žánrov od klasického tanca až po moderné štýly. Na festivale Lovely Experience tento tanečný štýl odprezentuje slovenská tanečná skupina Moving Souls na čele s Vikou Kozákovou (video). S netradičným vystúpením tanečného humoru pricestujú do Trnavy Všetečníci - slovenská skupina, špecifická krátkymi vtipnými príbehmi, zakomponovanými do tanečných predstavení.


Organizátori výnimočného podujatia sa rozhodli svoje podujatie spestriť aj bezplatným denným programom. Vybraní rečníci z radu úspešných Slovákov porozprávajú svoje príbehy jedinečných zážitkov o ceste k ich úspechu v 20-minútových debatách. Začiatok denného programu je naplánovaný na 15:00.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Lovely Experience prináša od roku 2010 zahraničných umelcov z oblasti tanečnej hudby a vizuálneho stvárnenia festivalu. V roku 2012 ukončila projekt veľkého festivalového stanu s elektronickou hudbou na festivale Topfest. Postupne si vytvorila špecializáciu na audio-vizuálne umenie a pre rok 2016 si vybrala za miesto konania historický priestor synagógy s multifunkčným použitím. Po umelcoch ako Above & Beyond, Chicane, Kosheen, ATB si slovenské publikum užije nový rozmer zábavy a trávenia voľného času. 

Redakciu Hudba.sk informovala Adriána Čahojová z agentúry Soul for Show. Viac sa o podujatí dozviete na stránkach www.lovelyexperience.sk, www.facebook.com/lovely.experience a na Facebook stránke ročníka 2016.

Súvisiaci interpreti: Hot Chip