Americký spevák, raper a producent Cee Lo Green vydá koncom tohto roka nový album s názvom Heart Blanche. V rozhovore pre magazín Billboard to prezradil riaditeľ vydavateľstva Atlantic Records Craig Kallman.

"Momentálne sme v poslednej fáze dokončovania albumu. Cee Lo na ňom naozaj tvrdo pracoval. Mali sme veľmi dlhý zoznam piesní, z ktorých sme vyberali, pričom posledné z nich teraz mixujeme. Termín vydania plánujeme stanoviť na posledný kvartál tohto roka," uviedol Kallman s tým, že na novinke sa podieľali napríklad aj Mark Ronson, Charlie Puth, Eg White či Wallpaper.

Spevákov manažér Larry Mestel dodal, že po Heart Blanche plánujú vydať nahrávku TV On The Radio, ktorá ešte v januári unikla na internet. "Niekto ju neúmyselne zverejnil na internet pred tým, než bola pripravená na vydanie, takže sme ju museli stiahnuť. Za ten čas síce získala viacero pozitívnych ohlasov a recenzií, ale nebol ten správny čas na jej vydanie. Plán je taký, že vyjde až po Heart Blanche. Jedna zo skladieb z TV On The Radio však bude aj na Heart Blanche," vysvetlil Mestel.

41-ročný Cee Lo Green, vlastným menom Thomas DeCarlo Callaway, začínal v skupine Goodie Mob. Tá vznikla v roku 1991 v Atlante a okrem Greena ju tvoria Big Gipp, Khujo a T-Mo. Debutovali v roku 1995 nahrávkou Soul Food, po ktorej nasledovali Still Standing (1998) a World Party (1999). Po vydaní posledného spomínaného albumu však Green skupinu opustil, aby sa venoval sólovej kariére.

Svoj prvý album s názvom Cee-Lo Green And His Perfect Imperfections vydal v roku 2002, nasledovali Cee-Lo Green... Is The Soul Machine (2004), The Lady Killer (2010) a vianočný Cee Lo's Magic Moment (2012). Spevák je okrem toho aj členom formácie Gnarls Barkley, s ktorou vydal štúdiovky St. Elsewhere (2006) a The Odd Couple (2008). Goodie Mob oznámili návrat v pôvodnom zložení v novembri 2007 a predvlani v auguste uviedli na trh štúdiovku Age Against The Machine.  

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Nam Y. Huh